Mit csinálnak azok a focisták a házukkal, akik sokszor váltanak csapatot?
Magyarországon általában van egy házuk valahol (de az is lehet, hogy nincs), a klub pedig abban a városban bérel nekik lakást/házat, ahol játszanak, vagy annak közelében.
Saját házat általában akkor építenek, ha abbahagyták a focit és letelepedtek valahol, de van, aki pályafutása alatt is vásárol ingatlanokat, és kiadja azokat pénzért.
Biztos van olyan is, aki luxusvillát vesz, ő aztán vagy eladja vagy megtartja, de az már más kategória.
persze, hogy eladják.
nem mindegyik játékos lakik több millió eurós házban, és nem mindenki keres 5m eurót vagy afelett évente.
A jobb játékosok meg ritkábban váltanak csapatokat.
azok akik meg gyakrabban váltanak csapatot lehet, hogy csak bérelnek egy házat.
ibra csak egy a jó játékosok közül, ettől még nem lesz hülyeség amit írtam.
lehetne itt sorolni több 100 top játékost akik pályafutásuk során max 2x-3x váltottak csapatokat. De nem teszem. Valszeg te is tudsz ilyeneket.
Amúgy a fizetések felét elviszi az adó. tehát ha valaki 2m eurót keres egy évben az 1m eurót kap igazából.
A házakat meg nem csak megvenni kell, hanem fenntartani is. Szóval értelmetlen több luxus házat is fenntartaniuk, ha nem használják.
A legtöbb játékos a top ligákban nem keres 2-3m eurót se. Csak a nagycsapatok tehetik meg, hogy a nem kezdő játékosaiknak is ilyen fizetést adjanak.
Az angol, német, spanyol, olasz kis és középcsapatoknál van, hogy a legjobb se keress ennyit. Pl a Dortmundnál(ami nem egy kiscsapat) nemrég hosszabbított Götze, aki 4m eurós éves fizetésével a legjobban kereső játékosuk lett.
Amúgy nem tudom miért hihetetlen, hogy eladják. Egy nagyobb európai városban simán van kereslet a milliós házakra is.
London, Párizs, Madrid, Barcelona, Róma, München, Milánó stb akkora városok, hogy fel se tűnik ha valaki egy villába lakik.
De van, hogy egy játékos veszi meg a másik játékos eladó házát.
pl: Ronaldo manchesteri házát Tevez akarta megvenni (nem tudom, hogy megvette-e, elég régi sztori). Fabregas-ét is egy focista akarta megvenni.
de vannak bónuszok is ha jól tom. Meg általában azt teszik közzé, amit kézhez kapnak. egymillió is sok pénz, bár nekem mindegy h miben laknak, csak kíváncsi voltam mit csinálnak vele :)
De olyat is hallottam h a klub bérli, ez igaz?
Igen vannak bónuszok is, de azok se szoktak milliós nagyságrendűek lenni egy játékosnál még a topkluboknál se.
nem tudom, hogy a klub bérel-e a játékosoknak házat, lakást.
De nem hinném, hogy a fizetésen felül még ezt is állja majd a játékosaiknak.
Inkább segít nekik lakást, házat találni az elején, amíg ők nem találnak maguknak. De a játékosok fizetik.
De a játékosoknak vannak menedzserei, ügynökei akik gondolom ezt is intézik helyettük.
amúgy igen, egy 1-2m eurós fizetés is elég nagy. De ebből a zséből nem futja több milliós házakra.
Dzsudzsákról is volt egy videó régen, hogy eindhovenben egy lakásban lakott (igaz az a lakás is elég nagy és drága volt, de mégse egy tom brady féle palota). Az ilyeneket meg még könnyebb eladni.
"nem tudom, hogy a klub bérel-e a játékosoknak házat, lakást."
Van rá példa, Dzsudzsáknak is az Anzsi bérelt lakást Moszkvában, együtt mentek kiválasztani. Szerintem ez a bevett dolog külföldön is.
A fizetések egy dolog, a prémium egy másik (magas kell, hogy legyen, hiszen sokakat ez motivál), és ne feledkezzünk meg a reklámbevételekről, ami nem is látható igazán.
Így szerintem nem lehet megállapítani objektíven kívülről, hogy egy sztárfutballista vagy egy színész mennyit keres. Szerintem még ők maguk sem tudják, csak a pénzügyeiket intéző könyvelőik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!