Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Milyen cseleket ajánlotok egy...

Milyen cseleket ajánlotok egy kezdő védőnek gyakorolni?

Figyelt kérdés
Én egy jobb szélső védő lennék, és szeretném tovább, több ideig birtokolni a labdát. 2 nagy problémám van: a szar cseleim, és a súlyom. Ugyanis túl könnyen fel tudnak rúgni. Milyen gyakorlatokat lenne érdemes végeznem e két probléma ellen?

2012. júl. 19. 20:18
 1/10 anonim ***** válasza:
Felszabadításnál a védők szoktak használni lövőcselt az ellenfél becsapására (lendíted a lábad mint egy rendes lövésnél, csak mikor odaér a lábad a labdához, akkor félretolod a lábfejeddel). Ha felfutsz és befelé kell törni a 16oson belülre, akkor biciklicseleket szoktak használni, de néha csak átlépik (cselként) a labdát. Ha futsz mint állat a szélen, akkor csinálhatsz olyat, hogy mikor már lendületbe vagytok a támadóddal együtt, akkor megállsz egy pillanatra és továbbfutsz. Ha csak szimplán a labdát akarod tartani, akkor hátatfordítasz az ellenfelednek, és elkezdesz oldalirányba menni úgy, hogy a labdát görgeted a lábad alatt.
2012. júl. 19. 22:03
 2/10 anonim ***** válasza:
65%

a védő ne cselezgessen. ha elcseszed, gólt kaptok...

a cselezés a támadójátékosok privilégiuma

2012. júl. 19. 22:58
 3/10 DownDownDown ***** válasza:
védő vagy,ne cselezgess :D előző már megmondta,ha meg elrontod rajtad verik le :)
2012. júl. 19. 23:51
 4/10 A kérdező kommentje:

első, köszönöm, ment a zöld pacsi, többiek, nektek a kék...

amúgy ez a "jobb szélső védő" nem nagy pályára vonatkozik, hanem a tornateremre, ahol nincs középpályás, ezért én védőt szoktam játszani. de alapbók JKP lennék

2012. júl. 20. 09:48
 5/10 anonim válasza:
ja.. egy védő ne cselezzen, válaszd a biztosat, passzolj! Oké, ha elől egy csatár elveszti a labdát cselezés közben...nem nagy ügy, a következő meccsen is játszhat majd, de egy védő ha elveszti hátul a labdát cselezéskor, hát.......ülhetsz le a kispadra
2012. júl. 21. 15:28
 6/10 anonim válasza:

szerintem nem rossz dolog ha egy védő is tud cselezni ugyanis a mai modern fociban egy jó szélső hátvéd aki be tud lépni a támadásba az sok előnyt szerezhet a csapatnak.

Erőnlétre és állóképességre sok sok futás az a legjobb edzés, de emelet fekvőtámasz hasprés felülés esetleg kondi szerek nélkül;)

2012. júl. 21. 22:09
 7/10 anonim válasza:
nem cselezni kell tudni egy védőnek hanem pontos passzokat,íveléseket adni!!!!!(én is voltam védő)
2012. júl. 22. 12:41
 8/10 anonim válasza:
persze hogy jó ha egy védők tud cselezni és részt tud venni a támadásban, ez tényleg nagy előny! de utolsó emberként nagy kockázat a cselezés
2012. júl. 22. 15:54
 9/10 lee12 ***** válasza:
attól még gyakorolhatod a cselezést mert sose árt gyakorolni de használni nem nagyon fogod tudni esetleg szögletnél ha elédpattan
2012. júl. 24. 11:22
 10/10 anonim válasza:

Én is védő vagyok nem baj ha egy védő cselez én is cselezek.

(De Freestyle focizok:D).

2013. okt. 26. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!