Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Sok helyen, ahol olvasok a...

Sok helyen, ahol olvasok a les-ről, mindig említik, hogy a kapus is számít védőnek. Ez mit jelent?

Figyelt kérdés
Nálam a les az az, ha minden védő mögött áll a támadó játékos, és akkor kapja a labdát. A kapusnak mi köze van a les-szabályhoz?
2012. jún. 15. 12:04
 1/7 kovpet ***** válasza:
Hát hogy a kapus lehet a támadó mögött, akkor is les :)
2012. jún. 15. 14:02
 2/7 anonim ***** válasza:

Elmagyarázom:

A kapusnak az a köze, hogy ha olyan kivételes eset van, hogy pl. A csapat mezőnyjátékosa közelebb van Az alapvonalhoz, mint a kapus, akkor válik fontossá. Ha B csapat támadója kap egy indítást de úgy, hogy a labda elrúgásának pillanatában a kapus és A csapat védője között van, és csak az A védő választja el a gólvonaltól, akkor les.

A szabály úgy van hivatalosan, hogy a kapust beleszámítva A csapat 2 védője közelebb van a A alapvonalához, mint B csatár, akkor lesállásról beszélünk. Remélem érthető voltam :D Érted ? :D

2012. jún. 15. 14:10
 3/7 anonim ***** válasza:
A lesszabály úgy szól az ellenfél kapujára törő játékos és az ellenfél kapuvonala között a labda elrúgásának pillanatában legalább egy ellenfél játékosnak kell lenni és a második játékossal egyvonalban kell lenni a kapuratörő játékosnak.Értelemszerűen a játék jellege folytán az első 99.9%-ban a kapus lesz.
2012. jún. 15. 14:15
 4/7 anonim ***** válasza:
Az teljesen lényegtelen hogy melyik játékos van a csatár és az alapvonal között csak az a lényeg hogy egynek közelebb kell lennie az alapvonalhoz a másiknak meg a támadó játékossal egyvonalban kell lennie.Támadó játékos meg az aki közeledik az ellenfél kapuvonalához!
2012. jún. 15. 14:21
 5/7 kovpet ***** válasza:
Igen, ha elkolbászolt a kapus akkor úgy van, félreértettem a kérdést, bocs.
2012. jún. 15. 14:25
 6/7 anonim ***** válasza:

"a kapust beleszámítva A csapat 2 védője közelebb van a A alapvonalához, mint B csatár, akkor lesállásról beszélünk. Remélem érthető voltam :D Érted ? :D"

A kapusnak semmi köze a leshez!!! Bármelyik játékos lehet az alapvonal és a támadó között!!És bármelyik másik lehet egyvonalban a támadóval!!

2012. jún. 15. 14:28
 7/7 A kérdező kommentje:
Hát, értem, köszi mindenkinek.
2012. jún. 15. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!