Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Miért építenek ilyen nagy...

Miért építenek ilyen nagy játékterű focipályákat?

Figyelt kérdés
régen pl az arzenal és bayern münchen stadionja tetszett, mert kicsi játékterű volt és jól látható volt az egész, átlátható volt. de most az eb-re is nagy pályákat építenek, miért van ez?
2012. jún. 9. 19:54
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem értem a kérdést. Ha a pálya szélességére, és hosszára gondolsz, akkor az mindig is egységes volt, függetlenül attól, hogy melyik csapaté a pálya.
2012. jún. 9. 21:44
 2/9 anonim ***** válasza:

Na meg a Liverpool jelenlegi stadionja. ;) Ott is 2 méterre ülnek a pálya szélétől a nézők. Hangulatosabb.

Ezt így nem lehet megmondani,hogy miért építenek ilyen nagy játékterű stadionokat.- valószínű,hogy a befogadási képesség miatt. :)

Az EB-re meg azért lettek ekkorák,mert ugye a házigazda ország - értelemszerűen- minél nagyobb stadiont akart. :D

És ha már volt támogatás,akkor építettek akkorát,amekkorát csak lehetett. :D

Ha megnézed,akkor a Puskás stadion is ilyen nagy játékterű. és teljesen ovális,kifele nyúló lelátókkal. Ott még hozzátartozik az is,hogy van egy salakos futópálya a füves pálya mellett. :)

2012. jún. 9. 21:48
 3/9 A kérdező kommentje:
A pálya szélessége és a hosszúsága nőtt meg.
2012. jún. 9. 21:49
 4/9 anonim ***** válasza:
Az tuti nem nőhetett meg. Számadatok?
2012. jún. 9. 21:57
 5/9 anonim ***** válasza:

Jaaa...:D

Vannak az UEFA-nak stadion kategóriái:

[link]

Amúgy ez 4. kategóriás és 105 x 68 m.

A Santiago Bernabéu 107 × 72 m.

Az arsenal régi stadionja, a Highbury 109×73 yds / 100×67 m méretekkel rendelkezett.

Nem tudom,...neked nagyon jó szemed lehet,ha ilyen különbségeket észreveszel TV-n keresztül...dehát nem vagyunk egyformák. :D

;DDDDDD

2012. jún. 9. 21:58
 6/9 anonim ***** válasza:

Jelentősen nem nőtt meg. Nem is nőhet meg sokkal. :)

Remélem közelebb kerültél az igazsághoz. ;)

2012. jún. 9. 21:59
 7/9 A kérdező kommentje:
Jelentősen nem, de úgy 1-2 évtized alatt elég látványosan. Pl az arsenal és a münchen régi meccsein valahogyan olyanizgalmasabbak voltak a meccsek. Közelebb voltak a védők támadáskor és a csatárok is és a kombinatív cselek és átadások jobban érvényesültek mint ilyen nagy pályán, ahol a játékosok messze vannak egymástól. Izgalmasabb volt, előbb értek át a másik térfélre és több helyzet volt, pörgősebb volt. A legkisebb pályák a kb 80-90-es évek NB 1-es meccsein voltak. Ott szinte nevettem, mert a amolyan kézilabda kapuk voltak, olyan volt a háló és a méretük is kicsi volt.
2012. jún. 9. 22:57
 8/9 A kérdező kommentje:
Lényeg az hogy nem értem miért van ez a tendencia, miért építenek nagyobb pályákat.
2012. jún. 9. 22:58
 9/9 anonim ***** válasza:

Háát nem tudom. :) Élőben láttad a régebbi bayern meccseket,vagy tv-n keresztül?

Mert szerintem a tv is hozzátartozik ehhez a dologhoz. Ha ilyen nosztalgia meccseket nézek, akkor nekem is szembetűnő a pálya...és még sok minden. :)

2012. jún. 10. 10:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!