Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Pölöskey Péter miért írja...

Pölöskey Péter miért írja y-nal a vezetéknevében az utolsó betűt, miközben az édesapja, Pölöskei Gábor i-vel írta?

Figyelt kérdés
Erre nem találtam semmilyen konkrétumot, azt tudom, hogy annó a nemesek elhagyták az y-t, mert sikk volt kiváltságosnak lenni. De most már eljutottunk odáig, hogy egyes sportolók már nemesi rangra emelik magukat vagy mi?

2012. máj. 12. 15:18
 1/4 anonim ***** válasza:
2012. máj. 12. 15:33
 2/4 anonim ***** válasza:

amúgy ezt megtalálni kb fél perc volt google-el.

szóval grat a kutatásodhoz :D

2012. máj. 12. 15:41
 3/4 A kérdező kommentje:
Bocsi, hogy elég régi vasam van, és a videót nem tudtam lejátszani. De hidd el, elolvastam elég sok cikket.
2012. aug. 21. 06:22
 4/4 anonim ***** válasza:

ha nem 3 hónappal a kérdésed kiírása után olvasnád el, hogy mit válaszoltak neked akkor megtudtad volna nézni a videót.

amúgy azért y mert a nagyapjuk még így írta, de valamiért meg kellett változtatniuk(gondolom a ruszkik miatt) És a péter meg nagyapja halála után vagy körül visszaváltoztatta a nevét.

2012. aug. 31. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!