Mit jelentenek ezek? Foci.
Ezt kevés helyen használják, és ahol használják, ott is eltérő lehet. mi is használjuk ezeket és gyakoroljuk is. ezeket a csatárok szokták használni. a drop lövéshez kell a középpályás illetve az oxerhez is.
drop: A lapda hátulról jön magasan a középpályástól, lepattan 1-2*, és amikor úgy érzi a játékos hogy elég közel van a labdához, akkor amikor felfele megy a labda akkor úgy lövi meg a labdát hogy erőből, a labda alját. ekkor a labda visszafele pörög. Ezt én akkor szoktam használni amikor elég nedves a fú, és 20 m.-re vagyok a kaputól, mert ha a fűhöz ér, rosszul pattan meg, illetve hirtelen felgyorsul a labda.
oxer: Keresztpasz a középpályástól szélen félmagasan. a csatár egy lépésből oldja meg az átvételt lövést. azaz jön a labda lép egy hosszút (tegyük fel jobblábas az illető, tehát balról jön a labda) a kapuhoz közelebbi lábával (ballal)hosszabban lép, átveszi a labdád, és a következő lépésnél, már jobbal külsővel lövi a labdát. ezáltal befele fog csavarodni, és ha jól találja el akkor erő is van benne és elég kellemetlen. Ezt én a szélen szoktam használni, kb a 16 os sarkábál.
lecsapódó: a 2. válaszolónak igaza van. ezt két féle képen lehet gyakorolni: 1: a játékos felveszi a labdát és a labda alját az égbe lövi, illetve ugyanúgy mint a droppot, csak a labdát nem szorítja le hanem felfele, konkrétan átemeli a játékost. Ez bárhonnan el lehet vállalni, arra kell csak figyelni, hogy a kapus kint legyen a kapujából, és az erőt eltalálni. minél messzebb van a kapus annál messzebbről meg lehet próbálni. minél messzebbről próbálkozunk, annál erőssebben kell megrúgni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!