Az egy az egy ellen kosárlabdának mik a szabályai?
Már kerestem a google-n de csak a normál szabályokat és a streetball szabályait találtam.
Engem kifejezetten az egy az egy ellen játékszabályai érdekelnének.
Szóval van a támadó és a védő játékos. És mindkettő felváltva támad. Kivéve ha szabálytalanság van. A támadó mindig a 3 pontos mögül indul.
A pontozás ugyanúgy megy, mint a normál kosárnál?
Az 1v1-ben a következő szabályok vannak:
- Egy kosárra játszanak
- Kezdésnél büntetődobással döntik el, ki kezd (egyértelműen addig megy, amíg az egyik bedobja, a másik nem)
- Ezután mindig az véd, aki előtte pontot szerzett/szabálytalankodott
- A támadás a 3 pontos vonal mögül indul
- Újrakezdéskor (pontszerzés/szabálytalanság után) be kell checkelni, azaz a védő kipasszolja a támadónak a labdát, jelezve neki, hogy "mehet".
- Ha a védő megszerzi a lepattanót, előbb ki kell vinni a 3 pontos mögé, és utána támadhat (ilyenkor nincs checkelés)
- Ez alól kivétel, ha a labda nem érte a palánkot/gyűrűt. Ez esetben azonnal rádobhatja.
- A meccs tipikusan 11 pontig megy, ahol 1 pontot ér egy kosár, illetve 2 pontot, ha a hármas mögül dobta be.
Remélem így 4 és fél hónap után is hasznos volt a válaszom :)
Mindenképp.
Köszönöm. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!