Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Cristiano Ronaldo-t miért...

Cristiano Ronaldo-t miért mondják nagy focistának?

Figyelt kérdés

Tényleg olyan jó játékos?

Vagy csak fel vagy nagyítva, mint Messi?

2012. jan. 26. 01:38
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
100%

Azért nagyon vicces, hogy hogy alakult a Messi vs CR vita az évek alatt: (Messi szemszögből)

Anno a 2010-es évek alatt Messit folyton azzal támadták, hogy minden aranylabdáját Iniestának és Xavinak köszönheti, nélkülük sehol nem lenne, csak "tap-in" góljai vannak, stb. Azóta ugye a világ legjobb "dribblerje", labdavezetője lett, és Xavi / Iniesta nélkül is 40+ gólokat lő szezononként.

Mostmár kb annyi a Ronaldo fanok érve Messi ellen, hogy Roni több gólt lő a Bl-ben, meg hogy nyert egy EB-t a válogatottal, amihez semmit nem tett hozzá.

Szidják Messit a válogatott teljesítménye miatt, ami kb 2012-3-ig még helyénvaló is volt, azóta viszont kb a hátán viszi az egész csapatot, 2 Copa America 1 VB döntő. Az is vicces hogy mindenki VB győzelmet vár Messitől, holott az argentín csapat rajta kívül nem ér SEMMIT, Ronaldotól miért nem vártak soha EB/Vb győzelmet? (Oké hogy nyert Eb-t, de előtte sem hallottam soha olyan érvet hogy nyernie kéne valamit nemzetközi szinten ahhoz, hogy minden idők legjobbjának mondják), miközben Messi kb egyedül vitte VB döntőig az argentinokat meg 2 Copa döntő, arról meg nem tehet hogy Higuain egyszerűen üres kapura nem tud lőni. Ez a futball már rég nem az mint Maradonáék idejében volt, hogy szinte 2 emberrel VB-t lehet nyerni, nincs akkora szintkülönbség a játékosok között. Argentínának a támadósorán kívül SEMMIJE nincs, és oké, a Copát meg lehetett volna nyerni egy Chile ellen, nem sikerült, persze azt még mindig megnyerheti, de az emberek még ezután is azt mondanák, hogy nem lehet a legjobb mert nem nyert vb-t.

Ja, amúgy U20-as világbajnok és olimpiai bajnok.

Szerintem pedig a világ legjobb focistájának lenni azt jelenti, hogy mindenki másnál jobb képességekkel rendelkezik, és nem azt, hogy mit nyert meg / mit nem nyert. Zlatan Ibrahimovic is a legjobbak közé tartozik, mégsem nyert pl Bl-t (Svédországgal pedig esélytelen is volt hogy nyerjen bármit is)

Ha csak a képességeket nézzük, akkor mostmár az utóbbi 2 évben Messi megkérdőjelezhetetlenül jobb játékos, mint Ronaldo, jobb cselező, jobb passzoló, gyorsabb, összetettebb játékos lett (ami vicces ha azt nézzük, hogy 2012 környékén még pont fordítva volt).

Ronaldo egy befejező csatár lett mára. Ez nem "lenézés" vagy negatív jelző, mert befejezőcsatárnak a világ legjobbja, elképesztően gólerős, a helyezkedése, támadó pozíciója Thomas Müllerével vetekszik (ami nagy szó), gólérzékenységben nincs nála jobb csatár jelenleg, befejezésben is talán csak Messi jobb nála (bár távoli lövésekben azért nem). Erős fizikuma van, és a világ egyik legjobban fejelő játékosa. (Ezzel válaszoltam az eredeti kérdésre).

Viszont a sebessége már megkopott, cselezni kb azóta nem tud, amióta a Realnál van (nem érdekel, hogy ki milyen összeállítást küld, mert Bödéről is lehet ilyet csinálni), 1v1-es szituálciókban amúgy sem volt soha olyan nagyon jó, inkább a látványcselezés jellemzi, 2 biciklicsel aztán lepasszolja befut középre valaki bepasszolja neki és gól.

Rögzített szituálciókban, szabadrúgásban elképesztően gyenge Messihez képest aki ebben is a világ egyik legjobbja.

Pár éve ez a Messi-Ronaldo kérdés még érdekesebb lett volna, Ronaldo akkor is a világ egyik legjobb befejezőcsatára volt, viszont mellé még gyors is volt és cselezni is jobban tudott (bár overall még így is Messit mondtam volna jobbnak akkor is). Ronaldo legnagyobb hátránya Messihez képest a cselezésőképességen túl az, hogy egyszerűen nem tud úgy passzolni mint Messi.

Ja, amúgy ebbe a Messi vs Ronaldo vitába a kérdező kérdés alatti kérdésére reagálva válaszoltam.

2018. máj. 5. 18:15
 32/33 anonim ***** válasza:
Hozzátéve ha a gólerősségről beszélünk, Messinek kb 150-nel kevesebb meccsen van 40-el kevesebb gólja (egész karrier alatt) mint Ronaldonak, + már 40-el több gólpasszt ki is osztott.
2018. máj. 5. 18:26
 33/33 anonim ***** válasza:
Az én szememben nem nagy játékos ő, sokkal jobban felvan nagyítva, hypeolva szerintem mint Messi. Messi sokkal jobb, emberileg is, Vb döntőbe is jutott már 2014-ben. Ronaldo mikor fog döntőbe jutni, hány Vb ezüstérme van hm?! Na ugye..
2020. dec. 9. 15:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!