Szerintetek elég 100 kg-al leguggolnom, hogy zsákoljak?
Ekkora egy parasztot :D Többen segítenek, leszarozod. Azt nem értem ,ha te eldöntöd, hogy 100 kg-vel guggolsz, akkor minek kérdezed? :D
Amúgy meg a kédés is szar... Ha leguggolsz 100 kilóval, akkor mért zsákolnál? :D Örülj hogy válaszoltak.
Ha zsákolni akarsz, akkor meg igenis ugrókötelezz. Nem egy ember van amúgy, aki 40kg-vel sem tud guggolni, de zsákolni igen. Az előtted szólok teljesen korrekten leírták mit csinálj
185 cm-es kosaras társam a rugóját lépcsőzéssel javította. Volt egy 24 tagból álló egyenes lépcsősor és azon különböző ugróiskolákat és egyéb erősítő gyakorlatokat végzett. Emellett ott ahol mi jártunk ez a beülős láberősítő volt, mintha guggolnál de az egyensúlyra nem kell figyelni - neki bejött. Ja és ott mi olyan 100 - 120 kg-al csináltuk a szériákat.
Hozzátartozik nekem szart sem ért, előtte is rossz volt az emelkedésem és utána se erről lettem híres....
Vigyázz a terheléses guggolós edzéssel - csak bemelegítéssel és mértékkel - ízületi sérülések nehezen gyógyulnak.
Szerintem nem kell túlzásba vinni a + súlyt - ha csinálsz 50-100 guggolást - a saját testsúlyod is elég - egyébként meg ha magasra akarsz nyúlni a technika is fontos . nemcsak az izom - és abban benne van a hajlott pozícióból való kiegyenesedés - az elrugaszkodás kiinduló helyzetének megtalálása, stb. Mert szerintem zsákolásnál sem guggolásból indulsz...
Egyébként - volt az iskolában súlypontemelkedés mérés - az enyém volt a legnagyobb de alighanem azért is mert egyedül én indítottam guggolásból - tehát számít - de kosárlabdázás közben nemigen van alkalmad egészen leguggolni - egy realitásközeli mozgássort kell begyakorolni hogy abból a pozícióbol, hogy tudod magad legügyesebben fölfelé gyorsítani.
Át lehet gondolni fizikailag - de szerintem próbálgatással előbb ráérzel az eredményes technikára.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!