Miért kap egy sztár focista több pénzt mint egy tűzoltó aki életet ment?
Végül is ők csak berohannak oda teljes felszerelésben érted, ahonnan az emberek logikusan kifele rohannak szóval lusta g@cik. Ha az ő állóképességük nincs maximumon akkor te simán bent éghetsz egy épületben.
Amíg valaki kevesebbért is elvállalja a munkát, a munkáltató miért fizessen többet. Ez a munkáltatói logika és működik.
A focisták meg azért keresnek jó, mert már Caesar is megmondta kenyeret és cirkuszt a népnek. Ha nincs kenyér legalább cirkusz legyen.
"Amíg valaki kevesebbért is elvállalja a munkát, a munkáltató miért fizessen többet."
Munkagazdaságtan megadja a választ a felvetésedre. Amúgy sem piaci alapon működik a tűzoltóság.
Ácsi-ácsi nem kell ide a dilóság. Azt senki sem vitatja, hogy a sportokhoz tehetség kell.. Bár szerintem tűzoltó sem lehet mind. Ott nincs olyan, hogy összesz*rod magad és nem mész be. Muszáj és kész.
Amúgy én sem szeretem az olyan dolgokat, hogy valakit csak azért fizetnek meg, mert örökölt egy tehetséget és azt kiforrasztotta illetve nem rest használni.
Amúgy egy amerikai NFL vagy NBA sztár játékos fizetéséhez képest a legjobban fizetett focisták fizetése is elenyésző. Érdemes utánajárni C Ronaldo és Kobe Bryan fizetése közti különbségnek. A talán legjobban fizetett focistának teljes gázsija nincs annyi, mint Kobe normál fizetése reklámok, és egyéb kieg.-ek nélkül.;) Mondhatni mondjuk azt, hogy egy kosarasnak nem csak tehetségesnek kell lennie, de még rohadt jó genetikájának is, mivel egy jött ment 190 centis ember semmi ott:D
A színészeket sem szeretem. Keressenek normál mennyiségű komoly pénzt. Mint mondjuk egy orvos vagy ügyvéd. De ne milliószor annyit.
Szerintem eléggé egyértelmű, ha annyit mondok, hogy Real Madrid akkor már egyből rájövünk, hogy őket támogatja a Spanyol Királyság!
Ezért kapnak ők több pénzt, mivel több pénzt fektetnek a sportba! :)
By: Ismeretlen Ismerős
13/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!