Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » 2 naponta, ha kosarazok egy...

2 naponta, ha kosarazok egy órát, akkor mennyi idő múlva észlelhető a javulás?

Figyelt kérdés

Iskolában tesin kosarazni szoktunk \'játék\' témakör alatt. Elég béna vagyok. Van a közelünkben egy félpálya (kosár). Ha oda elkezdek rendszeresen 1-2 naponta kijárni egy óra v. fél órára akkor mennyi idő alatt tapasztalható, látható a javulás? Labdaérzékemmel nincs baj, apukám remek focista volt, bár a foci nem vonz igazán. Testi adottság is megvan. 180 cm és 15 éves vagyok.

Köszi

2009. ápr. 4. 09:10
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

SZia! Itt az ideális kór hogy elkezdj rendszeresen kosarazni, ha igazán szereted a sportágat! Én is most 15 évesen kezdtem kosarazni tavaly augusztusban! Én külön egyesülethez járok, meccsek, 1 héten 3 edzés(akár 4)!

Legfontosabb hogy először is megtanulj helyes technikával dobni, behajlított lábakkal, közel vállszéles terpesz, ha jobb kezes vagy akkor bal kezeddel bal oldalról támasztod a labdát, jobb kezedet a labda elé helyezed, és úgy fogod meg hogy a 2 hüvelyk újjad egy "T" alakot írjon le. Fontos hogy a labda ne az egész tenyeredbe legyen hanem az 5 újjadon, a tenyérmederbe ne engedd bele, így a labda röptét is tudod növelni. Dobás közben a csuklóid előrecsapódnak, úgy hogy a karjaid kinyújtott állapotban legyenek. Dobásnál a jobb kezeddel egy ívet kell adni a labdának hogy visszafele pörögjön. (De ezeket lehet mind tanították veletek tesiórán) Eztán jön a nyár! Akár egy héten többször is letudsz menni! Tanulj meg fektetett dobást dobni, megindulásnál jobb kézzel pattintasz bal lábbal lépel ki, befejezés előtt 3-at léphetsz a labdával a kézben.(Ha másik embertől kapod levegőben a labdát akkor 2-őt). Aztán dobálhatsz először ugy palánktól kb 3-4 méterre, büntetőt is dobhatsz, és ha jól mennek a közelebbi dobások akkor áttálhatsz 3 pontosra ami 6 méter 25 cm a gyűrű közepétől, akár ki is mérheted ott, húzhatsz egy vonalat. Ha igazán akarsz kosárlabdázni akkor keress egy egyesületet! PERSZE HA VAN RÁ IDŐD! Sok szerencsét! Csáó

Dani

2009. ápr. 4. 09:26
 2/6 anonim ***** válasza:
bocsi: *kor:D
2009. ápr. 4. 09:27
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bő válaszod. Kosarazni tudok, fektetett megy ügvyesebb és ügyetlenebb kézzel és, csak szinte soha nem megy be ha rádobok a kosárra... Ezt lehet javítani?
2009. ápr. 4. 12:26
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy lehet javítani! Csak az a lényeg hogy MINDÍG helyes technikával dobj! Először közelebbről dobálj, felosztod a közeli dobásoknál hogy pld jobbról dobsz 50et, aztán 10 büntetőt, balról dobsz 50et, aztán 20 büntető, középről dobsz 50et, aztán 30 büntető! Nyáriszüniben kb 3 hónapod lesz rá, 1. hónapban közelről, 2. hónapban távolról, 3.-ban pedig vegyesen! Ha helyes technikával dobsz és talán ha nem egyedül csinálod hanem valami barátoddal akkor gyorsabban is megy a dolog mert szeditek egymás lepattanóját! Ez egy tipp! Ne csak a javulásra törekedj, hanem a helyes technika a lényeg, onnantól már lehetnek céljaid! Az én edzőm erre tanít engem! Hiába bedobod rossz technikával! Inkább hagyd ki jó technikával! Persze vannak olyan játékosok akiknek saját kezű technikája van, ő neki az a jó, ő csak avval tud dobni, de te a jó öreg sokak által használtat sajátítsd el! Az jó ha már a fektetett megy, az nekem se ment be az elején, még most se megy be álltalában! Van egy évvel fiatalabb junior haverom, ő is most kezdte kb 195 cm, szeretek vele dolgozni mert majdnem egy magasak vagyunk, hál istennek én megnőttem kb 2 m-re, Na és rá visszatérve neki is egyre jobban megy a fektetett, eleinte még rávágta a palánkra a labdát ami mindig kipattant, de könnyű rajta csiszolni. Ha meg már nagyon jól fog menni a fektetett akkor palánkérintéssel próbáld! SOK SZERENCSÉT! JÓ JÁTÉKOT!
2009. ápr. 4. 13:12
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!!!:)
2009. ápr. 4. 13:53
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Persze , hogy szükség lesz a gyakorlásra . Dobálj különböző távolságból és irányból , meg ha lehet egy társaddal együtt is gyakorolj . Én úgy szoktam . Ha van hozzá érzéked és gyakorlod is , akkor menni fog .

GYAKOROLJ, GYAKOROLJ , GYAKOROLJ. :)

Sok sikert ;)

2009. ápr. 5. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!