2 naponta, ha kosarazok egy órát, akkor mennyi idő múlva észlelhető a javulás?
Iskolában tesin kosarazni szoktunk \'játék\' témakör alatt. Elég béna vagyok. Van a közelünkben egy félpálya (kosár). Ha oda elkezdek rendszeresen 1-2 naponta kijárni egy óra v. fél órára akkor mennyi idő alatt tapasztalható, látható a javulás? Labdaérzékemmel nincs baj, apukám remek focista volt, bár a foci nem vonz igazán. Testi adottság is megvan. 180 cm és 15 éves vagyok.
Köszi
SZia! Itt az ideális kór hogy elkezdj rendszeresen kosarazni, ha igazán szereted a sportágat! Én is most 15 évesen kezdtem kosarazni tavaly augusztusban! Én külön egyesülethez járok, meccsek, 1 héten 3 edzés(akár 4)!
Legfontosabb hogy először is megtanulj helyes technikával dobni, behajlított lábakkal, közel vállszéles terpesz, ha jobb kezes vagy akkor bal kezeddel bal oldalról támasztod a labdát, jobb kezedet a labda elé helyezed, és úgy fogod meg hogy a 2 hüvelyk újjad egy "T" alakot írjon le. Fontos hogy a labda ne az egész tenyeredbe legyen hanem az 5 újjadon, a tenyérmederbe ne engedd bele, így a labda röptét is tudod növelni. Dobás közben a csuklóid előrecsapódnak, úgy hogy a karjaid kinyújtott állapotban legyenek. Dobásnál a jobb kezeddel egy ívet kell adni a labdának hogy visszafele pörögjön. (De ezeket lehet mind tanították veletek tesiórán) Eztán jön a nyár! Akár egy héten többször is letudsz menni! Tanulj meg fektetett dobást dobni, megindulásnál jobb kézzel pattintasz bal lábbal lépel ki, befejezés előtt 3-at léphetsz a labdával a kézben.(Ha másik embertől kapod levegőben a labdát akkor 2-őt). Aztán dobálhatsz először ugy palánktól kb 3-4 méterre, büntetőt is dobhatsz, és ha jól mennek a közelebbi dobások akkor áttálhatsz 3 pontosra ami 6 méter 25 cm a gyűrű közepétől, akár ki is mérheted ott, húzhatsz egy vonalat. Ha igazán akarsz kosárlabdázni akkor keress egy egyesületet! PERSZE HA VAN RÁ IDŐD! Sok szerencsét! Csáó
Dani
Persze , hogy szükség lesz a gyakorlásra . Dobálj különböző távolságból és irányból , meg ha lehet egy társaddal együtt is gyakorolj . Én úgy szoktam . Ha van hozzá érzéked és gyakorlod is , akkor menni fog .
GYAKOROLJ, GYAKOROLJ , GYAKOROLJ. :)
Sok sikert ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!