Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Mit jelent a fociban?

Mit jelent a fociban?

Figyelt kérdés
Mit jelent a fociban az U17-s női csapat? Mármint maga az hogy U17.
2011. jún. 8. 17:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Utánpótlás 17, 17-en aluliak szerepelhetnek a csapatban
2011. jún. 8. 17:40
 2/15 A kérdező kommentje:
Tehát akkor ők nem járnak meccsre?
2011. jún. 8. 17:43
 3/15 A kérdező kommentje:
És rendesen le vannak igazolva a játékosok?
2011. jún. 8. 17:44
 4/15 anonim ***** válasza:
de járnak meccsre és le is vannak igazolva, csak a saját korosztályuk ellen játszanak
2011. jún. 8. 17:58
 5/15 anonim ***** válasza:
a saját bajnokságukban igen, rendesen le vannak igazolva, és meccseken is játszhatnak. persze a saját korosztályukban játszanak, nem a felnőtteknél.
2011. jún. 8. 17:59
 6/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, felmerült bennem még egy kettő.

Mit jelent pontosan az, hogy "leigazolt", nagyon érdekelnek ezek a dolgok, viszont nem világosak.

2011. jún. 8. 18:01
 7/15 anonim ***** válasza:
-.- igazolt játékosok. tehát szerződés köti őket egy bizonyos csapathoz.
2011. jún. 8. 18:08
 8/15 anonim ***** válasza:
leigazolt, magyarul hivatalos igazolása van arról, hogy focizhat a bajnokságban. ez egy kártyaszerű lap, amin szerepel a fényképed, neved, születési dátumod stb. egyéb adataid. illetve hogy egészségügyileg alkalmas vagy a sportra (sportorvosi igazolás). e nélkül természetesen (legálisan) nem játszhatsz bajnokságban.
2011. jún. 8. 18:09
 9/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

És amint betöltötted a 17-t felkerülsz a felnőtt csapatba? vagy addig maradsz ott ,míg nem vagy elég jó, hogy feljebb kerülj. És a sportorvos, az mindenkinek az aki az egyesület orvosa? Vagy ezt külön keresni kell? Mennyi idő míg ez lezajlik, tehát jársz utánpótlás focira, ugye felkészításre, és utána minvel mondjuk jó vagy beraknak az U 17-be akkor mennyi idő míg ez lejzalik? hogy leigazolnak, sport orvos stb.

És a sportorvosnál minek kell megfelelni? Ha dohányzol, azt tudja a sport orvos, így nem igazolnának le?

2011. jún. 8. 18:14
 10/15 anonim ***** válasza:

sajnos mivel én egy elég szerény körülmények között játszó kis csapatnál fociztam, ezért nálunk ez kicsit máshogy ment.. :D

amikor elkezdtem odajárni focizni, 8 edzés után (játékoshiány lévén) bekerültem a keretbe cserének. persze ekkor még se igazolásom, se semmim nem volt, magyarul feketén játszottam. már nem emlékszem pontosan, de néhány hónapra rá talán kaptam meg az igazolásomat. sportorvos az nem a csapat orvosa, az egy külön doktor (olyasmi, mint a háziorvos). 4 évig fociztam, életemben nem láttam még egyet sem (fizettünk az orvosnak az engedélyért). egyébként általános orvosi vizsgálatot képzelj el, vérnyomás-mérés, vérvétel, vizeletvizsgálat, magasság/testsúly, teljesítményteszt (futás közben a pulzusodat stb. vizsgálják, biztos láttál már ilyet), ilyesmik zajlanak egy ilyen vizsgálat alkalmával. pontosabban nem tudom, mert mondom még nem voltam egyen sem :D

ha van még kérdésed, kérdezz nyugodtan, ha tudok segítek.

2011. jún. 8. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!