Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » A baseball tabellán mit...

A baseball tabellán mit jelentenek ezek a feliratok?

Figyelt kérdés
Például az MLB-ben a tabella tetején egyből ott van, hogy ranking. Ezek alatt számok vannak. Először 1-es, aztán 4-es, majd 7-es...stb. Szóval elég nagy különbséggel. Gondolom ez alapján vannak a csapatok helyezései, de ezt mi alapján számolják ki? Azután jön az, hogy hány meccset játszottak, győzelem, vereség, ez tiszta. Utána megint csak ismeretlen adatok jönnek. PCT, ezek alatt fura számok, mint pl. 1.000, .750., .066 ...és így tovább. Ezeket követi az L10, a STRK, a HOME és a ROAD. Minden egyes ilyen feliratok alatt számok vannak. A baseball szabályai úgy, ahogy meg vannak, de a tabellát nagyon nem sikerült még kiismernem. Ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném.

okt. 24. 05:33
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A pct az percentage vagyis szazalek. A szaz szazalek az 1.

Azt az amcsik a baseballban ezred pontosaggal jelolik, ezert lesz a szaz szazalekos merleg 1.000.

Ertelemszeruen a .500 az 50%ot jelent, mert a .500=0,5tel. Valaminek a fele az 50%.

A streak a szeriat jelent, vagyis hogy milyen gyozelmi vagy vereseg szeriaban van a csapat. Az 5W az otos gyozelmi szeriat jelent. A 8L meg nyolc vereseget zsinorban.

A home az a hazai palyan jatszott meccsek aranyat, a road az idegenben jatszott meccsek aranyat jelenti.

Az elejet nem ertem. Milyen taballeat nezel?

Gyozelmi arany alapjan rangsoroljak a csapatokat. Tehat gyoztes meccsek szama osztva az osszes meccsek szamaval. Igy jon ki ezred pontossagra kerekitve a PCT.

okt. 24. 08:22
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ranking: talán az lehet, hogy a főcsoportban hányadik helyen van a csapat (ezt nem tudom melyik oldal tabelláján láttad, azért nem vagyok benn biztos)

PCT: (percentage) hány százalékát nyerte a meccseknek a csapat (1.00 = 100%, .750 = 75%, stb.)

L10: (last 10) utolsó 10 meccs eredménye győzelem-vereség formátumban

STRK: (streak) győzelmi (W), vagy vereség (L) sorozatban van-e a csapat, illetve hány meccsesben, pl 5 meccses győzelmi sorozat: W5

HOME: hazai pályán játszott meccsek eredménye győzelem-vereség formátumban

ROAD: idegenben játszott meccsek eredménye győzelem-vereség formátumban

okt. 24. 08:23
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak voltak. Igazság szerint egy Google play-ről letölthető baseball (MLB 9 Innings) játékban láttam ezt és kíváncsi voltam, hogy ezek mit jelentenek. Tehát gyakorlatilag a PCT alapján rangsorolják a csapatokat az alapszakaszban, ha jól értem? Kicsit még ködös néhány dolog mert még csak most ismerkedem a baseball-al.

Viszont közben felmerült bennem még egy kérdés. Azt tudjátok, hogy mit jelent a képernyőn a 3 négyzetből álló figura? Olyan mint egy fordított V betű és valamelyik teljesen színes, valamelyiknek pedig csak a körvonala van megrajzolva, de ez mindig változik. Remélem nagyjából érthető, hogy mire gondolok. Még egyszer nagyon köszi a válaszokat!

okt. 24. 09:53
 4/8 anonim ***** válasza:

Erre gondolsz?

[link]

Az a bazisokat jeloli, jobbrol balra egytol haromig. A harmadik azert sarga mert az jelzi hogy azon a bazison van futo.

Alatt a 2 sarga potty a harombol jelzi hogy mar a fel inningben volt 2 kieso, es mar csak egynek kell kiesnie hogy vege legyen a jatekresznek.

Az 1-1pedig a az utes alatt levo allast jelenti(nem az eredmeny allasa). Ez mutatja a ball-strike aranyt

okt. 24. 10:10
 5/8 anonim ***** válasza:

A 3 négyzet azt jelzi, hogy a 2-es, 3-as, illetve a 4-ebázison (a jobb oldali a 2, a középső fenti a 3, a bal oldali a 4) van-e játékos. (Korábbi ütés után futott-e az adott bázisra sikeresen játékos.)

Az alapszakasz rangsorolás az MLB-ben picit bonyolultabb, ott 2 ligára, illetve ligánként 3-3 divízióra osztják a csapatokat. 6 play-off hely van mindkét ligában. Az 1-2-3 helyet a három divízió győztes kapja, percentage alapján (döntetlen esetén van egy elég hosszú lista, egymás elleni eredmény, divízión belüli eredmény, divízión kívüli eredmény, stb...) a 4-5-6 hely pedig a liga 3 legjobb PCT-jű, nem divíziógyőztes csapatáé.

Az 1-2. csapat első körben nem játszik, a 3. játszik a 6.-kal, a 4. az 5.-kel egy 2 győzelemig tartó "wild card" kört, 2 győzelemig.

Utána a ligák 1. helyezettje játszik a 4.-5. közötti párharc győztesével, illetve a 2. helyezett a 3.-6. közötti párharc győztesével egy 3 győzelemig tartó párharcot. Ennek a kettőnek a győztese játssza a liga döntőjét, ami a World Series elődöntője, ez már 4 győzelemig megy.

A két liga győztese játssza a World Series-t, szintén 4 győzelemig.

Ez amúgy idéntől lett így, korábban a 3 divízió győztesen kívül csak 2 wild card csapat volt.

okt. 24. 10:12
 6/8 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok, a bázisok 1-2-3, nem 2-3-4, bocsi. :)
okt. 24. 10:13
 7/8 anonim ***** válasza:

[link]

Itt egy masik kep. Itt lathatod Tanaka dob, mellette hogy hany mphes dobast dobott. Alatta hogy Cruz ut, 1for1 azt jelenti hogy eddig egy uteshez allasbol 1 ervenyes utese lett.

Aztan latsz egy 4est, balra mellette egy felfele mutato kis haromszog. Ez jelenti hogy a negyedik inningben vannak es mivel felfele mutat a haromszog igy a "felso" csapat tamad(ut). Vagyis a Minnesota. Ha lefele mutatna akkor a NY Yankees utne.

Aztan irja hogy 1out, ez mutatja hogy eddig ebben a minnesotai jatekreszben egy jatekosuk esett ki a szukseges harombol.

Aztan van egy 1-0 mellette, ez mutatja a hogy 1ballt dobott Tanaka es nulla strikeot eddig.

A harom fekete negyzet mutatja hogy egyik bazison sincs ember. Ha lenne akkor sarga lenne.

okt. 24. 10:18
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! Igen erre gondoltam.
okt. 24. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!