A baseball tabellán mit jelentenek ezek a feliratok?
A pct az percentage vagyis szazalek. A szaz szazalek az 1.
Azt az amcsik a baseballban ezred pontosaggal jelolik, ezert lesz a szaz szazalekos merleg 1.000.
Ertelemszeruen a .500 az 50%ot jelent, mert a .500=0,5tel. Valaminek a fele az 50%.
A streak a szeriat jelent, vagyis hogy milyen gyozelmi vagy vereseg szeriaban van a csapat. Az 5W az otos gyozelmi szeriat jelent. A 8L meg nyolc vereseget zsinorban.
A home az a hazai palyan jatszott meccsek aranyat, a road az idegenben jatszott meccsek aranyat jelenti.
Az elejet nem ertem. Milyen taballeat nezel?
Gyozelmi arany alapjan rangsoroljak a csapatokat. Tehat gyoztes meccsek szama osztva az osszes meccsek szamaval. Igy jon ki ezred pontossagra kerekitve a PCT.
Ranking: talán az lehet, hogy a főcsoportban hányadik helyen van a csapat (ezt nem tudom melyik oldal tabelláján láttad, azért nem vagyok benn biztos)
PCT: (percentage) hány százalékát nyerte a meccseknek a csapat (1.00 = 100%, .750 = 75%, stb.)
L10: (last 10) utolsó 10 meccs eredménye győzelem-vereség formátumban
STRK: (streak) győzelmi (W), vagy vereség (L) sorozatban van-e a csapat, illetve hány meccsesben, pl 5 meccses győzelmi sorozat: W5
HOME: hazai pályán játszott meccsek eredménye győzelem-vereség formátumban
ROAD: idegenben játszott meccsek eredménye győzelem-vereség formátumban
Köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak voltak. Igazság szerint egy Google play-ről letölthető baseball (MLB 9 Innings) játékban láttam ezt és kíváncsi voltam, hogy ezek mit jelentenek. Tehát gyakorlatilag a PCT alapján rangsorolják a csapatokat az alapszakaszban, ha jól értem? Kicsit még ködös néhány dolog mert még csak most ismerkedem a baseball-al.
Viszont közben felmerült bennem még egy kérdés. Azt tudjátok, hogy mit jelent a képernyőn a 3 négyzetből álló figura? Olyan mint egy fordított V betű és valamelyik teljesen színes, valamelyiknek pedig csak a körvonala van megrajzolva, de ez mindig változik. Remélem nagyjából érthető, hogy mire gondolok. Még egyszer nagyon köszi a válaszokat!
Erre gondolsz?
Az a bazisokat jeloli, jobbrol balra egytol haromig. A harmadik azert sarga mert az jelzi hogy azon a bazison van futo.
Alatt a 2 sarga potty a harombol jelzi hogy mar a fel inningben volt 2 kieso, es mar csak egynek kell kiesnie hogy vege legyen a jatekresznek.
Az 1-1pedig a az utes alatt levo allast jelenti(nem az eredmeny allasa). Ez mutatja a ball-strike aranyt
A 3 négyzet azt jelzi, hogy a 2-es, 3-as, illetve a 4-ebázison (a jobb oldali a 2, a középső fenti a 3, a bal oldali a 4) van-e játékos. (Korábbi ütés után futott-e az adott bázisra sikeresen játékos.)
Az alapszakasz rangsorolás az MLB-ben picit bonyolultabb, ott 2 ligára, illetve ligánként 3-3 divízióra osztják a csapatokat. 6 play-off hely van mindkét ligában. Az 1-2-3 helyet a három divízió győztes kapja, percentage alapján (döntetlen esetén van egy elég hosszú lista, egymás elleni eredmény, divízión belüli eredmény, divízión kívüli eredmény, stb...) a 4-5-6 hely pedig a liga 3 legjobb PCT-jű, nem divíziógyőztes csapatáé.
Az 1-2. csapat első körben nem játszik, a 3. játszik a 6.-kal, a 4. az 5.-kel egy 2 győzelemig tartó "wild card" kört, 2 győzelemig.
Utána a ligák 1. helyezettje játszik a 4.-5. közötti párharc győztesével, illetve a 2. helyezett a 3.-6. közötti párharc győztesével egy 3 győzelemig tartó párharcot. Ennek a kettőnek a győztese játssza a liga döntőjét, ami a World Series elődöntője, ez már 4 győzelemig megy.
A két liga győztese játssza a World Series-t, szintén 4 győzelemig.
Ez amúgy idéntől lett így, korábban a 3 divízió győztesen kívül csak 2 wild card csapat volt.
Itt egy masik kep. Itt lathatod Tanaka dob, mellette hogy hany mphes dobast dobott. Alatta hogy Cruz ut, 1for1 azt jelenti hogy eddig egy uteshez allasbol 1 ervenyes utese lett.
Aztan latsz egy 4est, balra mellette egy felfele mutato kis haromszog. Ez jelenti hogy a negyedik inningben vannak es mivel felfele mutat a haromszog igy a "felso" csapat tamad(ut). Vagyis a Minnesota. Ha lefele mutatna akkor a NY Yankees utne.
Aztan irja hogy 1out, ez mutatja hogy eddig ebben a minnesotai jatekreszben egy jatekosuk esett ki a szukseges harombol.
Aztan van egy 1-0 mellette, ez mutatja a hogy 1ballt dobott Tanaka es nulla strikeot eddig.
A harom fekete negyzet mutatja hogy egyik bazison sincs ember. Ha lenne akkor sarga lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!