Lionel Messi beférne még bármelyik európai top klub kezdőjébe?
Attól függ mit hívunk top klub-nak...például a Manchester United, az Atletico Madrid, meg a Leverkusen top klubok?
Szerintem az elmúlt éveket nézve kettő azaz kettő klub van a világon, akire anélkül is rá merem mondani hogy top klub, hogy tudnám, mi a definíciója: az egyik a Real Madrid, a másik a Manchester City. Rajtuk kívül senkinek nem volt a közelmúltban éveken át tartó folyamatos jó teljesítménye. Ennek a kettőnek a kezdőjébe nem férne be már a Messi (kinek a helyére?). De nagyjából minden más európai klub kezdőjébe meg szerintem igen.
Köszi a választ.
Vegyük a két említett csapat legutóbbi BL-meccsét.
RM, támadók:
Valverde, Jude Bellingham, Vinícius Junior – Endrick
Endrick helyett (visszavontan), úgy hogy Vini van előretolva.
City, támadók:
Savinho, Foden, Doku, Haaland
Savinho vagy Doku helyére
Szóval ebbe a két csapatba nem férne be Messi?
Szerintem a kérdést nem innen kell vizsgálni, hogy kinézünk egy meccset amikor az Endrick volt a kezdőben és feltesszük a kérdést hogy az Endrick helyett nem lenne jobb a Messi? Pontosan tudjuk mindketten hogy az Endrick az Mbappé cseréje, és nem, az Mbappé helyett szerintem ma már senkinek nem kellene a Messi.
A City-s példád szintén nem túl életszerű, klasszikus szélsőt a Messi sose játszott mert nem volt kifejezetten gyors soha. Nyilván minél idősebb, annál lassabb. Szerintem nincs az a bolond aki Savinho vagy Doku helyére betenné a Messit, hogy majd az gyorsabban fut.
Azt megadom, hogy a Foden helyett lehet hogy beférne, de a Foden is taktikailag szerintem sokkal fegyelmezettebb mint a Messi valaha volt.
3. Abban igazad van, hogy minden mérkőzés specifikus. De kénytelen voltam kiindulni valamiből, ezért a legfrissebb mérkőzéseket vettem alapul.
Kérdezem másképp: szerinted Guardiola vagy Ancelotti találna-e - mérkőzéstől függetlenül - olyan játékrendszert, amiben Messinek kezdőként jutna szerep?
6-os vagyok
mert már lassú, és védekezésnél -1ember
max 20percekre belehetne állítani a meccsek végére, de stabil kezdő már nem lehetne egy topcsapatban sem
9., köszi.
Miért kell gyorsnak lennie, ha a labdáinak szeme van, és így képes kontrollálni a teljes támadóharmadot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!