Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Az 1938-as labdarúgó vb...

Az 1938-as labdarúgó vb döntős magyar "ezüst csapatnak" miért nem alakult ki olyan nagy kultusza, mint az aranycsapatnak?

Figyelt kérdés

Szerintem kevesen tudják, de Magyarország nem csak 1954-ben volt VB döntős, hanem 1938-ban is. Akkor az olaszoktól kaptak ki, 4:2-re.

Azért ez is figyelemre méltó eredmény, ez a csapat miért nem kapott olyan nagy figyelmet?

júl. 27. 15:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem nagyon volt rá lehetőség: jött a háború, aztán utána minden rossz volt, ami a Horthy-korszakhoz kötődik.

Meg a labdarúgás is más volt, a Vb presztízse kisebb, illetve nem volt egy 6:3 sem.

júl. 27. 16:10
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Na nekem most újat mondtál. Várj kérdező, én tudtam hogy 2 VB döntőbe is jutott korábban a magyar válogatott, de az 2 külön csapat volt? :O Én eddig kajak abban a hitben éltem hogy a Puskással felálló Aranycsapat volt az mindkettőben.
júl. 27. 17:12
 3/5 A kérdező kommentje:

Igen, 2 külön csapat volt:

[link]

júl. 27. 18:35
 4/5 A kérdező kommentje:

Az ezüst csapat (1939, vb döntő) játékosai:

MAGYARORSZÁG:

Szabó Antal

Polgár Gyula

Bíró Sándor

Szalay Antal

Szűcs György

Lázár Gyula

Sas Ferenc

Zsengellér Gyula

Sárosi György

Vincze Jenő

Titkos Pál

Szövetségi kapitány:

Dietz Károly

Az aranycsapat (1954 vb döntő) játékosai:

MAGYARORSZÁG:

Grosics Gyula

Buzánszky Jenő

Lóránt Gyula

Lantos Mihály

Bozsik József

Zakariás József

Czibor Zoltán

Kocsis Sándor

Hidegkuti Nándor

Puskás Ferenc

Tóth Mihály

Szövetségi kapitány:

Sebes Gusztáv

Ez két külön csapat.

Források:

[link]

[link]

júl. 27. 18:40
 5/5 A kérdező kommentje:
*1938 - pontosabban
júl. 27. 18:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!