Miért van ilyen kevés külföldön focizó magyar labdarúgó?
Mert nincs elég magyar labdarúgó, akit külföldi klubok érdemesnek tartanak arra, hogy leigazolják őket.
Az ok pedig az utánpótlásnevelésben és a foci finanszírozásában keresendő. Nevezetesen, hogy nulla teljesítményért cserébe is ömlik a pénz a fociba. Így mi oka lenne bárkinek javulni? Épülnek a stadionok, repkednek a többmilliós fizetések, "céges" autók, hülye lenne bárki változtatni, ha így is jó.
Ez azért elég összetett dolog, egyrészt kevés gyerek születik, sok gyereknek nem megfelelő az otthoni háttere (anyagi, szellemi, érzelmi értelemben).
Az utánpótlásban dolgozók közül sem mindenki van azon a szinten, ahol lenni kellene, van aki inkább más sportot csinálna, csak a pénz miatt választotta a labdarűgást.
Lehet, hogy a nyelvtudás sincsen meg a külföldre igazoláshoz, meg nem is mindenki ilyen becsvágyó, tényleg vannak, akik szívesebben ellötyögnek egy bizonyos összegért.
6-os vagyok.
Ahogy írtam, sok gyerek egyáltalán nem sportol, aki pedig igen az nem választja a labdarúgást, sőt lehet egyáltalán nem labdajátékot választ, hanem mondjuk úszást, öttusát, kajak-kenut, evezést, sportlövészetet.
Magyarországnak elég nagy hagyományai vannak a nyári(!) olimpiai sportágakban a szomszédokhoz képest, ezért is lehet, hogy itt nagyobb a hangsúly a víváson, birkozáson, szertornán, mint például az exjugoszlávoknál, ahol meg mindenféle labdajátékra mennek rá (kosár, kézi, tennisz, vizilabda, labdarúgás, röplabda). Ezt az okfejtést valami sporttal foglalkozó podcastban hallgattam, lehet benne valami.
Mert nem elég jók.
A hazai focisták nincsenek rákényszerítve, hogy jobbak legyenek. Fizut megkapják, vacak meccs után nincs következmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!