Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Miért van ilyen kevés külföldö...

Miért van ilyen kevés külföldön focizó magyar labdarúgó?

Figyelt kérdés
Az EB alatt megfigyeltem, hogy például a szerb, horvát, albán válogatottnak sokkal több légiósuk van és erős bajnokságokban is játszanak többségében, szóval nagyobb merítési lehetőségük is van választani a játékosok közül.
júl. 11. 17:21
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Mert nincs elég magyar labdarúgó, akit külföldi klubok érdemesnek tartanak arra, hogy leigazolják őket.

Az ok pedig az utánpótlásnevelésben és a foci finanszírozásában keresendő. Nevezetesen, hogy nulla teljesítményért cserébe is ömlik a pénz a fociba. Így mi oka lenne bárkinek javulni? Épülnek a stadionok, repkednek a többmilliós fizetések, "céges" autók, hülye lenne bárki változtatni, ha így is jó.

júl. 11. 17:27
 2/10 anonim ***** válasza:
50%
Te elmennél dolgozni egy hajtós, nagy elvárásokat támasztó, nagy képzettséget igénylő multi vállalathoz ha egy állami cégnél, nulla tudással, láblógatással, elvárások nélkül is megkeresnél havi 2-3 milliót?
júl. 11. 17:32
 3/10 A kérdező kommentje:
A kérdés nem rám vonatkozott, inkább a feltett kérdésemre válaszolj légyszives ha már kommentelsz.
júl. 11. 17:35
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Az 1-es már válaszolt. Elvannak itthon a mieink jó pénzért az NB1-ben, gyengék az akadémiák színvonala és az utánpótlás is.
júl. 11. 17:37
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert itthon nem kemény munkáért jár sok pénz, így aztán nincsenek hozzászokva a kemény munkához.
júl. 11. 17:59
 6/10 anonim ***** válasza:
72%

Ez azért elég összetett dolog, egyrészt kevés gyerek születik, sok gyereknek nem megfelelő az otthoni háttere (anyagi, szellemi, érzelmi értelemben).

Az utánpótlásban dolgozók közül sem mindenki van azon a szinten, ahol lenni kellene, van aki inkább más sportot csinálna, csak a pénz miatt választotta a labdarűgást.

Lehet, hogy a nyelvtudás sincsen meg a külföldre igazoláshoz, meg nem is mindenki ilyen becsvágyó, tényleg vannak, akik szívesebben ellötyögnek egy bizonyos összegért.

júl. 11. 21:07
 7/10 A kérdező kommentje:
A kérdésemben felsorolt országokban még kevesebb gyerek születik, mint Magyarországon, mégis több a légiósuk, úgy hogy szerintem itt a születésszám nem szempont.
júl. 11. 21:20
 8/10 anonim ***** válasza:
66%
Hámmer nem akarja magát égetni a tudásával...
júl. 11. 21:38
 9/10 anonim ***** válasza:
75%

6-os vagyok.

Ahogy írtam, sok gyerek egyáltalán nem sportol, aki pedig igen az nem választja a labdarúgást, sőt lehet egyáltalán nem labdajátékot választ, hanem mondjuk úszást, öttusát, kajak-kenut, evezést, sportlövészetet.

Magyarországnak elég nagy hagyományai vannak a nyári(!) olimpiai sportágakban a szomszédokhoz képest, ezért is lehet, hogy itt nagyobb a hangsúly a víváson, birkozáson, szertornán, mint például az exjugoszlávoknál, ahol meg mindenféle labdajátékra mennek rá (kosár, kézi, tennisz, vizilabda, labdarúgás, röplabda). Ezt az okfejtést valami sporttal foglalkozó podcastban hallgattam, lehet benne valami.

júl. 11. 22:18
 10/10 anonim válasza:
56%

Mert nem elég jók.

A hazai focisták nincsenek rákényszerítve, hogy jobbak legyenek. Fizut megkapják, vacak meccs után nincs következmény.

júl. 12. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!