Török fociválogatottban hogy lehetséges hogy csak fehér játékosok vannak?
Mivel a törökök többsége europid. :)
Szerintem az a gáz, hogy egyre több nyugati válogatottban alig van fehér...
#4: meg van valahol szabva milyen lehet a bőre színe egy nemzet tagjának? Vagy mi a gond?
Milyen válogatottban kellene játszaniuk és milyen alapon?
Igen, megvan szabva. Az állampolgárság már más dolog.
A származási országának a válogatottjában.
Számomra nagy példakép ebből a szempontból az utóbbi 20 év három legnagyobb fekete játékosa, akik sosem honosíttatták magukat, és kitartottak szülőföldjük válogatottjában annak ellenére, hogy tudták, nagy sikereket nem fogna vele elérni.
Samuel Eto'o - kameruni válogatott
Nwankwo Kanu - nigériai válogatott
Didier Drogba - elefántcsontparti válogatott
#6: szóval ne szerepeljen a válogatottban egy francia anyanyelvű, Franciaországban született játékos, akit a francia utánpótlásban nevelkedett játékos, mert a szülei/nagyszülei máshol születtek?
Miközben hozzá hasonló emberek ezrei, milliói élnek az országban, szavazhatnak stb.?
Ez egyszerűen szánalmas.
Ja, gondolom, az fel sem merült, hogy Platini csak az olasz válogatottban játszhasson. Mert hát ő fehér...
Az általad felsoroltak teljesen más kategória. Egy Mbappé aligha választana magának másik válogatottat a francián kívül. Meg egyáltalán melyikbe lenne jó, ha az apja kameruni, az anyja algíriai? Ott is kizáró ok lenne a másik ország? Abszurd.
Ilyet nem mondtam. Én a honosított játékosokról beszélek, akik nem ott születtek, hanem utólag lettek azon ország állampolgárai úgy, hogy semmi kötődésük sincs az országgal csupán annyi, hogy a múltban gyarmati sorba taszította valamelyik nyugati nagyhatalom.
Mbappé egyébként úgy francia, ahogy én, de mivel Párizsban született, emiatt megkapta a francia állampolgárságot. Ha lenne persze benne bármilyen kötődés, nem pedig egy gyökértelen bevándorló lenne, akkor igenis felkereste volna az algír vagy a kameruni válogatottat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!