Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Ilyen esetekben mi történne...

Ilyen esetekben mi történne egy EB meccsen?

Figyelt kérdés

Tehát egy ideje már használják ezt a VAR rendszert a fociban. De mi történne az alábbi esetekben?

Egy játékos durván szabálytalankodik, a bíró sárga lapot ad neki. A szabálytalankodó játékost pont lecserélik ennél a játékmegszakításnál, viszont a VAR jelzi a bírónak, hogy piros lapot is érhet a szabálytalanság, a felvételeket visszanézve megváltoztatja a döntését és piros lapot ad sárga helyett, a játékos azonban már a cserepadon ül. Ilyenkor mi történik, piros lapot ad neki és a helyette beállt játékos a pályán maradhat vagy le kell jönnie a pályáról?

Másik eset. Tizenhatoson belüli 11es gyanús eset, a bíró azonban nem fújja le. A kontrából a másik csapat gólt szerez. Ekkor szólnak a bírónak, hogy nézze vissza a 11es gyanús esetet és megváltoztatva döntését 11est ítél annak a csapatnak amelyik közben gólt kapott. Ilyenkor mi történik, elveszik a gólt vagy érvényes találat?

2024. jún. 25. 16:51
 1/4 anonim ***** válasza:
90%
Elvileg addig nem cserélhetnek a csapatok, amíg arra a bíró nem ad engedélyt játékmegszakításnál. A súlyos szabálytalanságokat pedig azonnal vizsgálja a VAR, így nyilván a vizsgálat tényét közlik a bíróval, aki addig nem engedi a cserét amíg le nem zárul. És ha piros lap, akkor a játékos helyére nem is enged mást becserélni értelemszerűen.
2024. jún. 25. 16:53
 2/4 A kérdező kommentje:
Ebben nem vagyok biztos, láttam már olyat, hogy a bíró lapot sem adott a szabálytalanságért és simán ment tovább a játék is, amíg később rászóltak hogy nézze vissza. Simán lehet olyan, hogy lefújja, szabadrúgást ítél, közben meg cserélhetnek.
2024. jún. 25. 16:59
 3/4 anonim ***** válasza:
87%
Nem tudom, hol és mikor láttál ilyet, én még soha
2024. jún. 25. 17:18
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
A második esetre volt példa a magyar-német meccsen. Ott ha visszanézték volna (nem tették), akkor nyilván érvénytelen a gól és 11-est ítélnek meg.
2024. jún. 25. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!