A francia válogatottban miért van egyre kevesebb fehér játékos?
Franciaországban más a nemzetfelfogás mint Magyarországon.
Ithhon az számít Magyarnak, aki Magyar ősöktől származik (ez sem ilyen egyszerű, hiszen nagy volt a keveredés a Kárpát-Medencében).
Franciaországban az a Francia, aki Franciaként él, Franciául beszél, Francia állampolgár. Nem véletlen, hogy Franciaország nem kizárólag a ius sanguinis elv alapján ad állampolgárságot, hanem bizonyos keretek között (legalább az egyik szülő letelepedett státusszal rendelkezik) a ius soli alapján is.
Mivel a Francia válogatott tagjainak nagy többsége Franciaországban, Francia állampolgárként született, és egész életükben ott éltek ezért a Francia felfogás szerint Franciák.
"Azt azért ugye te is tudod, hogy elvadult házi-macskák is lekölykeznek a vadonban? Az megvan hogy azokból nem lesz oroszlán, gepárd és párduc?"
Viszont itt nincs ekkora különbség a fehér Franciák és a fekete Franciák között. Tulajdonképpen csak a bőrük színe más.
#14: "Az megvan hogy azokból nem lesz oroszlán, gepárd és párduc?"
Tehát a született francia és a nem annak született, tehát nem is lesz soha az? Ez kb ugyanaz, ugyanis a nagymacskák nem fajták hanem fajok.
Tehát áttételesen simán arról beszéltél.
"Attól hogy valakinek az anyja ment oda 20 évvel ezelőtt, attól az ott megszületett ember nem francia."
Kérlek olvasd el a 22-es hozzászólásomban a linkelt oldalt. Még egyszer: megint az etnikai nemzet alapján gondolkodsz, pedig mint írtam, Franciaországban más nemzetfelfogás van.
A példádnál maradva, ha az anya 20 éve letelepedett Franciaországban, akkor a gyereke vélhetően ott fog megszületni, mégpedig ez alapján Francia állampolgárként. Felnőni is ott fog, és az anyanyelve is a Francia lesz. Ezek alapján pedig Francia. Az etnikai alapú nemzetfelfogás szerint nem lenne az, de ez nem számít mert ők nem ezt nézik. Tudom-tudom, eZ vEsZéLyEs, STOP Franciák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!