A '24-es Eb miért német stadionokban lesz megrendezve?
#1 Nem tudom melyik évre gondolsz, de a 2000-es években csak kétszer volt eddig olyan, hogy országon belül zajlott le a bajnokság.
** [link]
** [link]
Azt gondolom, hogy egy nemzetközi bajnokságnak vagy független helyen kell lennie vagy multinacionális helyszíneken. Alapvetően az UEFA is így gondolkodik, de idén valamiért nem volt más jelentkező a rendezésre a németeken kívül. Nagyon érdekelne, hogy miért és vajon mit tettek volna, ha a németek sem jelentkeznek?
> "a kicsi országok nem rendezték egyedül."
Ez nem úgy van, hogy a rendezni szándékozók jelentkeznek be az UEFA-hoz és közöttük osztják szét a meccseket? Nem hiszem, hogy ennek köze van az országok méretéhez, de lehet én tudom rosszul.
> "Amúgy Törökország is jelentkezett."
A Wiki szerint valóban, de mégsem jelöltek ki török helyszínt. Arról nem beszélnek, hogy miért nem.
Nem érted, kérdező? A belga-holland meg osztrák-svájci közös rendezés oka az volt, hogy ezek a kis országok nem rendelkeznek megfelelő számú EB szintű stadionnal...ezért osztották szét a rendezést 2 országra. A lengyel-ukrán esetében hiába 2 nagy országról volt szó, nekik sem volt megfelelő infrastruktúra egyedüli rendezéshez.
Németországban ezzel nincs gond, van minimum 10 stadiunjuk 50 ezer kapacitás felett, 40-50 ezres sávban még legalább ennyi, nincs szükségük társrendezőre.
#7 Nem igazán.
> "A belga-holland meg osztrák-svájci közös rendezés oka az volt, hogy ezek a kis országok nem rendelkeznek megfelelő számú EB szintű stadionnal"
2012-ben fektették le azt az alapelvet az UEFA-nál, hogy ne országokra korlátozódjon a rendezés joga, hanem az európai városok adjanak stadionokat és közöttük osszák szét a mérkőzéseket, mert ezzel színesebbé teszik az Eb-t. Ehhez képest 2016-ban sem ez alapján rendeztek Eb-t, és idén sem. Az ideit még talán megértem, mert nem volt elég pályázó, de pl. 2016-ban a franciák mellett az olaszok és a törökök is pályáztak 12, ill. 8 stadionnal. Ha követni akarták volna a 2012-es alapelvet, akkor szétosztották volna a 3 pályázó között a helyszíneket, ehhez képest egyedül Franciaország nyerte a rendezés jogát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!