Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Meghúzódott a lábam?

Meghúzódott a lábam?

Figyelt kérdés
Tesióra elején nagyokat rugdostunk focilabdával, bemelegítés nélkül. Utánna jött 4 kör futás majd a repülőfutás. Amikor a repülőfutásnál spirnteltem, elkezdett fájni a térdem feletti részen a combom. Már több mint 2hete történkt az eset, ha mostis gyengén rúgok labdával, elkezd fájni. Mit tehetek, mi tenne jót a lábamnak? Mennyi idő alatt gyógyulna meg? A téli síszezont ugye nem kell kihagynom? Válaszokat előre is nagyon köszönöm!
2010. okt. 19. 21:10
 1/10 anonim ***** válasza:
szerintem jegelés jót tenne ,de ha 2 hét múlva ugyanez van ,akkor már csak az amputálás segíthet
2010. okt. 19. 21:20
 2/10 A kérdező kommentje:
kössz :S
2010. okt. 19. 21:40
 3/10 A kérdező kommentje:
hülye tesitanárom aztmondta erre hogy fussak 3 kört :S azért legyalogoltam, meg nyújtottam utánna
2010. okt. 19. 21:41
 4/10 A kérdező kommentje:
na de komolyan, mit kéne csinálnom? tudod hogy zavar, hogy nem tudok focizni?! amúgy a futás, biciklizés megy, de ha sprintelek, az már fáj :(
2010. okt. 19. 21:44
 5/10 anonim válasza:
én focizok a helyi csapatban, és nekem is volt ilyen sérülésem , a legjobb , ha minnél többet pihenteted , nekem 2-3 hét alatt elmúlt , ez 1 hónapja volt , azóta kutya bajom , szóval idővel jobb lesz
2010. okt. 20. 16:33
 6/10 A kérdező kommentje:
szóval azért futhatok, de ne focizzak? (köszi a választ:)
2010. okt. 20. 17:43
 7/10 anonim ***** válasza:

Szevasz! Valószínűleg húzódás, vagy gyulladásod van. 2-3 hétig lábra ne eddz! Max a laza kocogás, séta! Ez idő alatt napi rendszerességgel borogasd. Tipp: Ülj egy székre, tedd fel a lábad az ágyra, vagy másik székre (lényeg, hogy nagyjából vízszintesen legyen). Tegyél rá törülközőt, majd arra mirelit-borsót, vagy jégkockákat és közbe ülj, ezt kb. napi 40 percig elég. Közbe tudsz tanulni, gépezni. Lefekvés előtt használj valami sportkrémet.(Fastum-gél, Ben-Gay stb..) Zuhanyzásnál a forró vizet ne engedd rá!

Tudom, hogy rossz kihagyni 2-3 heted, de ennyi áldozatot hoznod kell. Csak a cél motiváljon!

UI: nem vagyok orvos, de sportoló igen, ezért sejtem, hogy mi a gondod. Ha ezt a "terápiát" elvégzed 90% hogy renbejössz teljesen. Hajrá! Várom az eredményt!

2010. okt. 21. 19:28
 8/10 anonim válasza:
nekem 2x volt izomhúzódásom, és ha csak fáj a lábad, de látszólagos elváltozás nincs, akk nyugi, tuti nem húzódás, én már csak tudom, had ne küldjek képet is hozzá :S a húzódás be lenne dagadva, meg lilulva :S. a te bajod az h megeröltetted, és bemelegítés nélkül pattogtál. a jeges borogatást felejtsd el, az csak lassítja a vérkeringést, és lassabban gyógyul. a legjobb ha liotonnal v fekete nadálytő krémmel kened, és ahogy már mások is írták, tartsd vízszintesen amikor csak lehet.
2010. okt. 21. 21:03
 9/10 A kérdező kommentje:
már kez rendebejönni, pedig még nem csináltam semmit :)
2010. okt. 22. 16:41
 10/10 Tetkó ***** válasza:

nah akkor már nem is válaszolok

örülök h meggyógyultál!

2010. nov. 1. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!