NBI - Te átszerveznéd?
Gondolok itt arra hogy több vagy kevesebb csapat kéne. Én igen, mert ez a másfél fordulós kiírás minden, csak nem jó.
Ötletek: Alsó és felsőház rájátszás 1 teljes forduló után, ami 10 meccs oda-vissza.
Ellene szól, hogy az FTC mögött általában elég sűrű a mezőny, 1-2 pontok.
Létszámcsökkentés 10 csapatra, 2 teljes forduló. Ellene szól, hogy 36 meccs lenne 33 helyett, a csapatok néha ezt is sokallják.
16 csapat, 1 teljes forduló. Mellette, hogy több magyar fiatal juthatna komolyabb meccsterheléssel lehetőséghez és csak 30 forduló lenne. Ellene, hogy valószínűleg a pénzes klubok elkezdenék olcsó légiósokkal feltölteni a kereteiket, ismét szerb-román másodvonalas invázió jönne.
Át.
És a fidesz pénzmosó csapatai repülnének.
Felcsút Kisvárda stb.
Állami támogatás nem lenne az a csapat játszon akinek van befektetője, a Fradi állami pénzen tolása azonnal megszűnne.
Mintha ilyen már lett volna, qrva régen.
Vicc a bajnokságunk, fideszes pénzmosoda falusi csapatokkal és a nerencváros ajándék bajnoki címekkel.
16 csapat kellene és ha már állami pénzt tolnak bele akkor egyenlő feltételek, egy csapatban max 4 légiós.
Nem kellene és kellett volna az államnak beszállnia ebbe. Hagyni kellett volna úgy, ahogy van, inkább az utánpótlásnevelést kellett volna erősíteni, jobban támogatni.
16 csapatnak én nem látom sok értelmét, mert az utolsó 4-5 csapat már szerintem gyenge lenne nagyon.
Inkább valahogy a légiósok számát kellene korlátozni, de ez sem lehetséges, mert az a munkavállalók szabad áramlásába ütközne az EU miatt.
Annak lenne szerintem inkább értelme, ha a nagyobb, tehetősebb klubok a légiósok vásárlása helyett inkább megpróbálnának alsóbb osztályokból magyar játékosokat felhozni, olyanokat akikben van potenciál. A Kecskemétnek bevált, amikor a ZTE feljutott most, akkor ők is igazoltak pár ilyen embert, nem igaz, hogy lehetetlen. Vannak nekünk is jó potenciállal rendelkező fiataljaink csak meg kell őket találni.
Illetve aminek értelmét látnám, hogy ha fejlesztenék az edzőképzést, hoznának egységesen valahonnan külföldi edzőket, akik kitanítanának nálunk egy edzői elitet, mert az, hogy megvan ez a pro-licenszes edző tanfolyam, amit elfogad az UEFA szerintem ettől nem lesznek jobb szakembereink csak megvan a papír és annyi. És akkor lehetne azt csinálni, hogy minden akadémián egy séma szerint oktatják a gyerekeket egy bizonyos edzői iskola tanai alapján és így kiformálódhatna a mi saját futballunk újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!