Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Mi történt a focival? Olyan...

Mi történt a focival? Olyan lett, mint a kő papír olló

Figyelt kérdés
Manapság nincs olyan, hogy van egy valóban erős csapat, aki mindenkit megver. Ehelyett bármelyik csapat kikaphat bármelyiktől, kiszámíthatatlan és én már nem tudok hinni egyik csapatban sem.Például spanyolország kikap attól a japántól, akit megvert costa rica.Vagy olaszország,az Eb győztes nem jut ki a vb-re.Kezd élvezhetetlen lenni. Ennek mi az oka?

2022. dec. 2. 04:39
 1/8 Isti22 ***** válasza:
100%

Ne tévessz össze egy meccse sok meccsel. Továbbra is erősebb egy erősebb csapat és nagyobb valószínűséggel nyer, de nem mindig jön ki a lépés.

De nem pont ettől élvezetes a foci? :)

2022. dec. 2. 06:40
 2/8 A kérdező kommentje:
Szerintem a versenyt alapból értelmetlenné teszi. Mert ha csak pillanatnyi szerencse dönti el, hogy ki nyer, akkor mi az értelme a világbajnoki címnek? A LEGJOBB csapatnak járó díjazásnak? Szerintem így semmit nem jelent. Ha pl minden csapat egyenlő, mi értelme versenyeztetni őket? Azért, hogy kijöjjön végül egy legjobb csapat, aki mellesleg nem is a legjobb, csak szerencséje volt? (Pl az olaszok most). Igen, a változatosság érdekessé teszi a focit, de akkor, ha egy idejig az egyik csapat a JOBB, máskor pedig egy másik emelkedik fel.
2022. dec. 2. 07:06
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez a korábbi vb-ken is így volt. 2002es vb csoportkörében kiesett a címvédő Franciaország, és Portugália sem jutott tovább a csoportjából. A 2010es vb-n az olaszok és a franciák (az előző vb döntősei) estek ki a csoportkörben. 2014es vb címvédő spanyolok kiestek, olaszok, angolok éa portugálok nem jutottak tovább. 2018as vb-re nem jutottak ki a hollandok, németek kiestek csoportkörben. Az európai csapatoknak nem nagyon szokott ízleni ha másik kontinensen rendezik a világbajnokságot. A 2006os vb-n például nagyon jól teljesítettek az európaiak, sokat számított hogy a helyszín közel volt.
2022. dec. 2. 07:12
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Élvezhetetlen?! :)

Szerintem élvezetesebb amikor egy papíron gyengébb csapat megver egy erőset, inkább ez mint pl Spanyol Costa Rica teljesen egy oldalú unalom még ha szépen is fociztak.

Tegnap meg nem véletlenül nyert Japán , így a spanyolok Marokkó ellen mennek és a brazilokkal már csak a döntőben futhatnak össze.(ha elérik)

2022. dec. 2. 07:13
 5/8 Isti22 ***** válasza:
81%

"Mert ha csak pillanatnyi szerencse dönti el"

Ez azért elég leegyszerűsítő. Az nem csupán szerencse kérdése, hogy melyik csapatok tudnak huzamosabb ideig elég jól teljesíteni, hogy kijussanak a vb-re és ott végig megnyerjenek mindent.

Ez van, a franciák, olaszok, spanyolok leszállóágon vannak, Hollandia, Japán vagy Marokkó pedig felszállóágon.

2022. dec. 2. 08:14
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez minden csapatsportban így van. Menj nézz futást kérdező. ott tényleg a legerősebb nyer mindig.
2022. dec. 2. 10:46
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

A sok meccsből már csak a nagy számok törvénye alapján is van néhány meglepetés. A csoportkörben meg egy bukta még belefér a nagyoknak, mert van lehetőségük javításra, nem biztos hogy minden meccsen a győzelemre törnek.

Hosszú távon kijön az erőfölény, én a VB előtt egy tippjátékban a tutira mentem és legjobb nyolc közé jósoltam a hollandokat, argentinokat, brazilokat, németeket, franciákat, angolokat, spanyolokat és portugálokat. 7/8 még simán összejöhet, a németek estek csak ki, de ha a horvátok jutnak helyettük a 8 közé, az az elmúlt VB alapján nem is olyan nagy meglepetés...

2022. dec. 2. 13:37
 8/8 NTBS ***** válasza:
100%
Mindenki megtanult védekezni és kontrázni. Ennyi.
2022. dec. 2. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!