Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Fogjátok nézni a katari VB-t?

Fogjátok nézni a katari VB-t?

Figyelt kérdés
A stadionok építése közben több ezer vendégmunkás halt meg, Katar gyakorlatilag egy rabszolgatartó állam nulla emberi jogokkal. A VB nem nézésével üzenhetnénk a FIFÁ-nak, hogy nem tűrjük az ilyesmit. Különben se lesznek ott a magyarok, eggyel kevesebb ok, hogy nézzük.

2022. nov. 16. 17:43
A kérdező szavazást indított:
Nem fogom nézni.
Fogom nézni.
Csak a döntőt vagy csak a vége felé fogom nézni.
17 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%
Leszarom, Messi nyerje meg a VB-t, a többi nem érdekel.
2022. nov. 16. 17:44
 2/12 anonim ***** válasza:
80%
Messi megnyeri,megérdemli!
2022. nov. 16. 17:48
 3/12 anonim ***** válasza:
71%
Én nézni fogom a jobb meccseket, érdekel a futball, Világbajnokság pedig nem gyakran van...
2022. nov. 16. 17:54
 4/12 anonim ***** válasza:
85%
De azt nem támogatom, hogy ennyire nem foglalkoznak az emberi jogokkal! NEM szabadott volna ott Világbajnokságot rendezni!
2022. nov. 16. 17:55
 5/12 anonim ***** válasza:
59%

Szeretem a focit és képmutatásnak érezném, ha nem nézném.

A ruhát amit hordasz, jó eséllyel kiskorúak gyártják egy tál rizsért. Az okostelefont amit épp olvasol kizsigerelt indiaiak készítenek akik esténként tehénszarral főzik a vizet. Az ebéded egyáltalán nem fenntartható forrásból származik mint ahogy a marketing sugallja. A reggelente közönyösen olvasott háborús hírek mögött gyermeküket gyászoló ukrán anyukák vannak. Érdekelnek ezek bárkit is? Nem. Ezek után fura lenne a névtelen, katari munkások miatt hápogni.

Nem vagyok amúgy érzéketlen, de ezek a tények.

2022. nov. 16. 17:57
 6/12 anonim ***** válasza:
70%
Én fogom nézni csak még azt nem tudom, hogy kinek fogok szurkolni, ugyanis mindig az olaszoknak szoktam addig, amíg ki nem esnek.
2022. nov. 16. 18:22
 7/12 anonim ***** válasza:
73%
Nyilván lehetetlen az összes meccset nézni, de elég sokat fogok, amik úgy érdekesebbnek tűnnek. Nekem az Argentínok a favorit csapat, nekik szurkolok. (Döntőt mindig nézem, akkor is, ha az adott tornát nem igazán követtem végig)
2022. nov. 16. 19:01
 8/12 anonim ***** válasza:
19%

"Különben se lesznek ott a magyarok, eggyel kevesebb ok, hogy nézzük."

Úgy érted, eggyel több ok hogy nézzük. Okádni tudnák Szoboszlaitól meg a többi közpénzen futtatott tehetségtelen senkiházitól. Az EB-n se néztem a magyar meccseket. Majd ha lesz normális válogatottunk.

2022. nov. 16. 21:06
 9/12 anonim ***** válasza:
43%

Ezzel nem értek egyet, hogy képmutatás lenne. Ez megint a fekete-fehér gondolkodás, hogy vagy vonulj kolostorba és élj önmegtartóztató életet vagy akkor BÁRMIT is tenni az képmutatás, mert nem vagy tökéletes, tehát akkor minek is igyekszel foglalkozni a közügyekkel, az emberi, állati jogokkal, a bolygóval stb.?

Ettől függetlenül én is bele fogok nézni, bár sok focit nem nézek és az előző két VB-t is alig néztem és akkor is leginkább a háttérben szólt és unatkoztam (volna) rajta. Talán a '10-es hozott kicsit lázba, a '06-os volt az első amit már rendesen követtem, 8 évesen, de abból is alig láttam valamit, de Zidane fejelése emlékezetes marad :D.

Hogy miért nem gondolom, hogy ezt mindenképp bojkottálni kéne? Mert sajnos nagyon kicsi a hatásunk. Ezek pár éve még engem is nagyon foglalkoztattak, hogy ha az emberek következetesen nemet mondanának dolgokra, mennyi minden változhatna. És hogy ha nem is tesznek így, én akkor is így teszek, hogy ne rajtam múljon, akkor én mit papolok változásról, ha én sem teszem meg a magamét? És azt továbbra is gondolom, hogy teljesen közönyösnek nem szabad lenni, de inkább amiatt, hogy megmaradjunk emberek és ha van egy erős lelkiismereted, így is, úgy is eszedbe jutnak ezek a dolgok és elfog az undor bizonyos dolgoktól és kerülni fogod.

De ha haszonelvű szempontból nézzük az ilyen megmozdulásoknak semmi haszna. Ugyanez a népképviseleti demokrácia, hogy elmegyünk választani. Soha nem lesz döntő jelentőségű a te szavazatod egy ilyen választáson, legfeljebb valami kis község polgármesterének megválasztásában. Ami történt, az megtörtént Katarban. Nyilván azt lehet megelőzni ezzel, hogy ne történjen ilyen, de komolyan gondoljuk, hogy egyáltalán észervehető lesz, vagy tényleges profitkiesést fog okozni a FIFA-nak az, hogy egy háztartásban nem megy a TV-ben a VB? Sajnos ez a baj ezekkel, még a húsevés bojkottálásával is, ha állati életeket akarsz ezzel menteni, hogy nincs ilyen direkt kapcsolatban, hogy egyel kevesebb állatot fognak azért megölni, vagy egyel többet, ha mégis megveszed azt a combot a Tescoban. Persze kezdeményezni lehet ilyen megmozdulásokat, de ott sem árt reálisnak lenni, hogy mekkora a hatásunk. Híres emberként nyilván nyomnám ezt, Hollywoodi színészként, de még ők sem tudnak nagy változást elérni ebben az esetben, ha van valami szívügyük (lsd. Joaquin Phoenix). Ha már tudsz hatni több ezer, de inkább 10 ezer emberre, tehát van egy 50 ezer követővel rendelkező oldalad, akik szellemi, morális alapon követnek, nem azért mert kanosak és te vagy az élvezkedésük tárgya, akkor el lehet indítani kisebb ügyeket, de még akkor sem azt érdemes kitűzni, hogy majd átszabjuk Budapest arculatát vagy megszüntetjük a gyermekmunkát, hanem kis mikroügyekben teszünk.

Persze itt jöhet az-az érv, hogy ha mindenki így gondolkodna, hogy akkor az-az 50 ezer ember sem mozdulna meg, mert úgy is mindegy, nem rajta múlik, akkor mindenki passzív lenne és csak várna a másikra. De én akkor sem ezzel foglalkozok, hanem hogy milyen a világ, bárhogy cselekszem, döntök, ezzel nem befolyásolok másokat, úgyis lesz mindig egy réteg aki akkor is elmegy tüntetni, aki nem megy el szavazni, nem ezzel kell foglalkozni, hogy mit miért tesznek az emberek. Nem annyira hiszek a szabad döntésben ilyen téren, úgy fogunk cselekedni, amilyen energiák dúlnak bennünk, mert az elégít ki, ilyen tekintetben végérvényesen mindenki önmagáért csinálja, még a nagyon önfeláldozó dolgokat is (most nem a focisták PR adakozásáról beszélek).

Szóval a lényeg, csináld azt amivel úgy érzed boldog és elégedett vagy és ne kombinálj, hogy mi lenne ekkor meg akkor, próbáld magad kibontakoztatni. Érdeklődj a világ és az emberek iránt nézd meg mit csinálnak, miért csinálják, mi a valóság, légy tudatában dolgoknak, mire mennyi esély van, de aztán dönts a szíved szerint. Ha pedig tényleg, önmagában mérhető hasznot hozna egy megmozdulás, ha beállnál valami mögé (ez ritka eset), akkor elő lehet venni a haszonelvű gondolkodást és mérlegelni meg tenni azért, hogy jobb hely legyen a világ. Mert amúgy az a baj, hogy nem jó hely a világ és erre nincs hatásunk, sajnos. Szóval felesleges pörögni azon, hogy mennyi igazságtalanság van (ebben egyetértek a képmutatós válaszolóval, csak a "miért"-ben nem értünk egyet, mert nem a képmutatás elkerülése végett nem szabad ezen pörögni, hanem azért mert kis halak vagyunk és nincs haszna, annak amit teszünk, sokszor még hatása sem lesz, meg sem mutatkozik, tehát simán lehet, hogy egy szemét cégnek jön a kimutatás arról, hogy hányan vásároltak, mekkora volt a forgalom és kb. a hibahatár nagyobb, tehát egy választásoknál is van, hogy elszámolják, elvesznek szavazatok, boltba rosszul adnak vissza stb., soha nem pont annyit termelnek valamiből, mint amennyi a kereslet, sőt távol van egymástól a kettő, nem kicsit, úgyhogy egy csomó döntés, amin agyalunk, hogy meghozzuk vagy ne hozzuk, azokkal a döntéseinkkel fantomok, szellemek, láthatatlanok vagyunk amúgy is).

2022. nov. 16. 23:43
 10/12 anonim ***** válasza:
90%

Zidane fejese, az mekkora volt te jó ég... :D

Az egyik első igazi nagy mém. Emlékszem, gyerekként utána a könyvtárban a betárcsázós interneten játszottam a játékkal ahol Zidane-nal kellett folyamatosan fejelni a Materazzikat, mekkora volt te jó ég. :D

2022. nov. 16. 23:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!