Mennyire veszik komolyan a Nemzetek Ligáját ez erős válogatottak?
Az angol-magyart Wolverhamptonban játsszék nem valami patinásabb Stadionban, mint a Wembley, Old Traford, Stamford Bridge vagy akármelyik nagycsapatnak a stadionjában.
A kezdő nem tünik tartalékosnak:
ANGLIA: Ramsdale – K. Walker, M. Guéhi, Stones, R. James – Saka (Maguire, 85.), K. Phillips, Bellingham (Foden, 68.), Gallagher (Mount, 56.) – Bowen (Sterling, a szünetben), Kane.
Az az érzésem, hogy nem veszik annyira komolyan ezt a meccset az erős válogatottak, mint akár az EB vagy VB selejtezőket, viszont komolyabban veszik, mint a sima barátságos meccseket. Itt azért vannak csoportok, helyezések, és még számíthat is az itt elért helyezés, ha a selejtezőkben valami mégis balul sülne el.
Lehet benne valami, de azért most inkább ügyetlennek tűntek az angolok, semmint akik csak félvállról veszik.
Mondjuk a VB selejtezőkön jobb lett volna ez a teljesítmény.
Szerintem semennyire. Inkább azoknak fontos a Nemzetek Ligája, akik nincsenek ott a világbajnokságon.
Nézd meg az angolokat. Ma kikaptak a magyaroktól, viszont idézzük fel a VB selejtező csoportot, ahol VALÓDI tétmeccsek zajlottak. Ez azért érdekes, mert az angolok és a magyarok együtt voltak az I csoportban:
Anglia: 10 meccs, 8 győzelem, 0 vereség. (26 pont - első hely).
Magyarország: 10 meccs, 5 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség (17 pont - negyedik hely)
Egymás elleni:
2021. szeptember 2.
Magyarország - Anglia 0:4
2021. október 12.
Anglia - Magyarország 1:1
Forrás: [link]
A két meccs alapján összesen 5:1 az angoloknak a VB selejtezőkön, akik VERETLENÜL jutottak ki a világbajnokságra.
Szóval szerintem az angolokat az idén, november-decemberben megrendezésre kerülő labdarúgó világbajnokság érdekli inkább. Ezzel a Nemzetek Ligájával meg nem foglalkoznak.
Ettől függetlenül ez a 4-0 azért csúnya vereség volt, de túllépnek rajta annyival, hogy majd a VB-n javítanak.
Az angolok VB selejtezőn elért érdménye pontosan:
Anglia: 10 meccs, 8 győzelem, 2 döntetlen, 0 vereség. (26 pont - első hely)
Southgate:
Az elmúlt mérkőzéseken megpróbáltam fiatalokból összeválogatni a keretet, mert az év végén vár bennünket egy vb, nem akartam leharcolni az alapembereimet. Ez ebbe került, ez volt az ára ennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!