Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » 3 év után mennyire lehet...

3 év után mennyire lehet visszatérni élsporthoz?

Figyelt kérdés
3 éve fejeztem be a kosarazást, azelőtt 9 évig játszottam, most 19 éves vagyok. Tehetségnek számítottam, csak családi gondok miatt megőrültem, és abbahagytam. Edzőim szerint volt jövőm a sportban. Nagyon gyötör, hogy így döntöttem akkor. Ha sok-sok energiát belefektetek van esélyem még beérni a lemaradást?

2022. jún. 12. 11:06
 1/2 anonim ***** válasza:

Velem is hasonló történt. Csak annyi, higy uszonyos úszó voltam és nekem is voltak eredményeim. Aztán jött egy rossz döntés, aztán ott hagytam az egészet. Mostanában megint el kezdtem én is úszni, mert rájöttem, higy tényleg nagyon hiányzik. És annyira rossz visszagondolni, hogy mit hagytam abba.

Tanácsnak csak azt mondanám, hogy először keress/próbálj valami más sportot is. Nekem nagyon bejött, és azt is nagyin szeretem.

Ami meg a versenyeket illeti... Nem tudom hogy vannak a korosztályok, de uszonyosúszásban max. ha betöltöd a 21-et, akkor nincs nagyon normális versenyzőpartnered.

Szerintem csak csináld azt, amit szeretsz.

És attól hogy kihagytál 3 évet, attól az izomzatod még meg van. Meg benned van az az érzés, hogy te kemény edzéseken részt vettél.

Vagyis hajrá! Sok sikert!!!

17/lány

Eddig kipróbáltam a falmászást, Thai-boxot, kajakot, wakeboardot, tollas(mint versenyszerű)... meg még vannak terveim...

Szerintem, ha sok mindent kipróbálsz, akkor egy kicsit jobb lesz a bűntudatod, (mármint hogy abbahagytad)... Nagyon sok sport van... és nem feltétlenül csak a kosárra öszpontosíts...

(Csak a saját véleményem...)

2022. jún. 21. 22:00
 2/2 anonim ***** válasza:

Én 4 éve autóbalesetben lebénultam. Akkor azt hittem, mindenem elveszett, és legjobban a sport fájt, hisz, az volta mindenem, heti 7 napból 7-et a csapatommal töltöttem (abból 6 nap volt edzés, vasárnaponént pedig meccsek, vagy szurkolás). AZtán, 2 éve végül megfizethetővé vált egy elektromos terápia, aminek segítségével felmerült az esély, hogy újra járhatok majd (a gerincem egy oylan része sérült le, melynek következtében a bal lábam combtól lefele lebénult, és mivel a feltest, tehát a comb megvolt, így alkalmazni lehetett a terápiát). Ez a dolog pedig minden kételyem ellenére bevált, és ma, kereken 4 évvel a balesetem után újra járok, futok, sőt, mitöbb, kosarazok. A (számomra) tragédia történtekor 13 voltam, most 17 vagyok, és az U18-as csapaton kívül NB1-be is beválogattak feljátszani. Úgyhogy én azt mondom, próbáld meg. Az akaraterőd, mint olvasom, megvan, más pedig nem kell hozzá, csak persze, egy jó csapat.

(Balesetemkor egy szögesdrót kerítésbe repültem ki az autóból, mert az övem elszakadt, és az sértette meg olyan szinten a gerincem, hogy lebénúltam, plusz, jó pár égési sérülést szereztem, jobb fülemre megsüketültem, és két ujjamnál olyan színű porcleválás zajlott le, hogy nem tudom azokat rendesen használni, máig se tudom behajlitani. Ezt azért írom le, hogy tudd, én és sokkal nagyobbak nálam ilyenekből visszajöttek, úgyhogy Neked is bőves bőven van esélyed. Az esély pedig mindig adott, csak meg kell ragadni azt)

2022. jún. 23. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!