Miért olyan nagy kunszt kézilabdakapusnak lenni?
Úgy értem mit tehet ő?Max.zárja a szöget aztán bevág valami random pózt a dobás pillanatában és vagy elakad benne a labda vagy nem.
Ha szerencséje van és belelövik a lasztát,akkor az egy "óriási bravúr",egyből ő a nemzeti hős.
Nem rosszindulatból kérdezem és nem is írigységből,de tényleg,mi a nagy dolog ebben?
Mert mondjuk a focinál még ok,ott baromi nagy a kapu,kell vetődni,esni,szaladni rendesen+összevissza taszigálják meg rugdossák az embert,de a kéziben még az ütközésektől is totál védve van a hálóőr.
Elég nagyot üt a labda, jól megsuhintják, akár a csajok is. Próbáld ki, hogy valaki alkaron dob 7-8m-ről, tiszta erőből... A "random pózhoz" kell egy kis beleérzés is, hogy melyik random is legyen. És persze reflexek, hogy mikor kell azt a pózt felvenni. Ilyen szempontból aki kapura dob, az is csak valahogy eldobja a labdát random irányba, és vagy gól lesz, vagy nem.
A kézilabda egy csapatsport. Játszhat valaki jobban, gyengébben, tudnak egyének sokat hozzátenni egy csapathoz, de mindenkire szükség van, mindenkinek meg van a szerepe, a játékosok egymást segítik. Láthattad nemrég is a női kézilabda EB-n: nálunk játszik a világ legjobbjának kikiáltott játékosa, Görbicz Anita. Minden tiszteletem a többi hölgynek, de sajnos nagyon kevesen tudtak hozzátenni a csapatjátékhoz, ő egyedül meg nem sokra ment. Megbocsátható, ugyanis új edző, összeszokó, viszonylag fiatal csapatról van szó.
Mitől nagyobb dolog,mint mondjuk egy bűzös gumigyárban dolgozni napi 14 órát,ahol szintén minden pillanatban fájdalmas sérüléseknek vagy kitéve?
De mondom,nem írígységből kérdeztem.;)
Egyébként ha csak a fájdalomküszöb meg az állóképesség a lényeg,akkor miért nem állítanak egy 200 kilós pa-dö-dö licenszes csajt a kapuba,aki lefedné az egészet???
Talán súlylimit van?
Tudod...én 7 éve vagyok kapus, egy mb1/b-s csapatban..és abszolút látszik a hozzáállásodon, hogy soha életedbe nem volt közöd a kézilabdához. Minimum, hogy spárgába ugrálj,és úgy is tudj védeni, és hidd el nem egy leányálom, ha úgy fejbedobnak, hogy szádból-orrodból folyik a vér. És nem sajnáltatni akarom magam, vagy ilyesmi, de szerintem ez a kérdésed nagyon sok embert felháboríthat. Azt kívánom, hogy legalább 1 hétig legyél kapus...Utána majd megtudod, mi is az a KAPUS. És talán többé nem kérdezel ilyen eszméletlen baromságot!
Kézilabdaanalfabéták pontozzanak le, aki egyetért az pedig legyen mellettem!
Ennyi...
Tudod miért nagy kunszt ?
Ha valaki beáll kapuba és repül felé a ladba akkor -a) kiugrik a kapuból b) összehúzza fülét-farkát.
Nah a kapus pedig épp ellenkezőleg....a labda elé áll és a testével védi a kaput.
De te ezt biztos tudod, hisz akkora nagy sportzseni lehetsz!
Szívesen kipróbálnám,de komolyan!
Bárcsak adná az ég,annyiból állna a "munkám",hogy labdával hajigálnak én meg néha visszadobom...;)
Nem kellene egyből besértődni ám!;)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!