Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Csak én látom úgy, hogy...

Csak én látom úgy, hogy eltűntek az egyéniségek?

Figyelt kérdés

Mindegyik srác egykaptafa (focira gondolok elsősorban). Beolvadnak, nem tűnnek ki, mind egyforma. Személyiségileg is ez érezhető.

Amúgy szerintem a hétköznapokban is ez van a fiatalok körében. Hol vannak az egyéniségek, akik kitűntek személyiségileg is? Egyre kevesebb ilyet látok. Ti hogy látjátok?

2022. febr. 19. 22:57
 1/3 anonim ***** válasza:
Egyetértek. Én pl nem vagyok egyéniség
2022. febr. 20. 01:13
 2/3 anonim ***** válasza:
51%
Azért ez nem feltétlenül igaz, de ¾1 körül nincs kedvem kifejteni
2022. márc. 29. 00:40
 3/3 anonim ***** válasza:

Szokásos régen minden jobb volt szöveg. Rengeteg egyéniség van a fociban, így, hogy alig-alig nézem, akkor is látok egy Grealish-t, Trent Alexander-Arnoldot, Fodent és most csak 3 fiatal angolt soroltam fel. Ott van még Mbappé, Haaland. Kicsit idősebbek közt Kanté, Salah, Benzema, Müller. Ők például nagyon nagy egyéniségek. Hazard is nagy egyéniség volt. De Bruyne, Modric, Suárez, Harry Kane, Thiago, Kroos, Sergio Ramos, Piqué, Van Dijk, Neuer, Firmino, Busquets, Suárez, Lewandowski, meg persze CR, Messi, Neymar. Nagyjából róluk szólt az utóbbi 10 év, persze sok nevet lehetne még mondani.

Ők mind olyan focisták, hogy vagy új poszt, szerepkör fűződik a nevükhöz, megreformálták azt a pozíciót, ahol játszottak. Vagy olyan kiemelkedő számok fűződnek a nevükhöz, ami addig elképzelhetetlen volt. Pld. Ramos elképesztő sok tétmeccsen, fontos pillanatban szerzett gólja, 50 feletti gólszáma belsővédőként és a mentalitása, vezérszerepe. Van Dijk-ot majdnem egy teljesen szezonon keresztül nem cselezték ki egyszer sem, azt hiszem pontosan úgy szólt, hogy nem volt sikertelen szerelési kísérlete. Müller a raumdauter, Kanté a Makélélé posztot élesztette és értelmezte újra, Firmino a modern 9-esek, akik már a labdanélküli játékukkal, visszamozgásaikkal, proaktív védelmi munkájukkal kiemelkedőek. Kroos brutálisan nyomástűrő, nagyon sok passzt ad, irányít, mindezt úgy, hogy nagyon kevés labdát veszít, kiemelkedő, 95% körüli passzpontossággal akár. Suárez 40 gólos La liga szezont nyomott, amiből kb. 3 volt 11-es gól. De Bruyne is gólpassz rekordokat döntögetett. Harry Kane egyszerre irányító, center, egy sokoldalú, kiváló, évek óta konzisztensen magas szinten játszó klasszis. Lewandowski is nagyon jól mozog vissza, felveszi a labdákat, mezőnyben is erős, olyanokat csinált, hogy valami 5 gól 11 perc alatt, meg folyamatosan dönti az évtizedes rekordokat a Bundesligába, már Gerd Mülleri magasságokban jár, Messiék nyomában van. Busquets a lehetelfinom passzaival, testcseleivel, nagyon okos, tudja hova fog érkezni a labda, hogy játssza magát tisztára, nagyon fontos játékos a Barcának. Piqué remekül fed le területeket a mozgásaival, Neuer megreformálta a kapusposztot. Szóval vannak egyéniségek.

Értem, hogy egy Ronaldinho, Zidane, Totti talán névre olyan, hogy őket nem tennénk melléjük. De nekem ez kicsit a marketingről szól, nem a valós teljesítményről. Zidane úgy tudom, hogy a bajnokság közben elég gyakran eltűnt, voltak elég hosszú gyenge periódusai, ő épp a nagy meccsek embere volt, csak ugye mi azokat nem láttuk itthon, amikor gyengén játszott. A brazil csodatehetségek is nem raktak le hosszú éveken keresztül olyan teljesítményt, Ronaldinho is elég hamar kiégett, 2001-2009-ig volt jó. Almát a körtével, ha összehasonlítom egy Harry Kane-el, de az angol már 8. szezonjában van egyenletesen magas szinten, pedig a Spursnek voltak mélypontjai és még mindig fiatal és szerintem ő is jól fog játszani 30 felett is. Szerintem manapság valahogy nehéz olyan legendássá tenni a nevedet, a világesemények már nem olyan nívósak, így ott se igazán lehet hallhatatlanná válni, a bajnokság se érdekel sok mindenkit, hiába hoz le De Bruyne egy olyan szezont, ami elképesztő, azt kevesen nézik, sose fogjuk De Bruyne-t Totti mellé rakni, pedig szerintem teljesítményre, összetettségre, már simán jobb focista. Akkor hol lehet hallhatatlanná válni, maximum a BL-ben, de azt meg nagyon kisajátította magának a Real Madrid meg előtte a Barcelona, a kihívóik (Atletico, Juventus) általában inkább védekező beállítottságú csapatok voltak, védőket meg nem szoktunk úgy kiemelni, így onnan nem tudott senki se legendává válni.

Azért azt megjegyezném, hogy ami ilyen populáris trendként nagyon ment az utóbbi években (mondjuk hasonlóan az ezredforduló környéki nagy irányítókhoz), az a csatártriók voltak. A Benzema-Bale-CR, Messi-Neymar-Suárez, Salah-Mané-Firmino, akár a Napoliba a Mertens-Insigne-Callejon, a Citybe Sterling-Agüero-Sané (vagy Mahrez), akkor ez a Bayern féle Ribéry-Robben-Gomez/Mandzukic, bár ott még ott volt Müller is, vagy a PSG-be is szoktak hasonlókat összeállítani, bár az még nem igazán forrt ki. Meg a szélsőhátvédek is sokkal összetettebbek lettek és nagyon sok jó szélsőhátvéd volt a 2000-es évek közepe-vége óta. Meg a mélyre költözött, labdabiztos, irányítók, akár Fábregas, Xavi, Iniesta, Pirlo, Kroos...

2022. ápr. 16. 06:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!