Későn kezdtem el focizni? Vagy még van esélyem ha nagyon elszánt vagyok?
14 és fél éves voltam mikor elkezdtem focizni. Azóta eltelt fél év, és kb 2-3 hónapot ki is hagytam "sérülés" miatt. A helyi felnőtt csapat 4. ligát játszik. Szeretnék felnőtt koromban legalább 2. ligát játszani, viszont szerintem nem vagyok valami nagy talentum a focihoz. Jövő héttől mehetek újra edzeni, 1-2 hete már újra gyakorlom az íveléseket,kapura lövéseket,passzokat,labdakezelést,dekázást, egyszóval mindent. Elég lassú is vagyok, de ezen majd javítok az edzések alatt meg néha lehet kijárok futni is. Kiskoromban eltörtem a lábam, aztán olyan 4-5 évig nem is mertem focizni, mert féltem hogy megint eltöröm. Most 15 vagyok nagyjából 11-12 éves korom óta focizgatok nyáron meg a suliban újra. 2 éve pedig elszántam magam, hogy nagyon sokat fogok gyakorolni, és az idén elkezdtem járni az edzésekre is. Szeretném vinni valamire a focival, de mint mondtam szerintem nem vagyok valami nagy tehetség. Lehet még belőlem valami így is azért, ha nem annyira bízom magamban és ilyen idősen kezdtem el? Mint mondtam, nagyon elszánt tudok lenni, de a városból még nem sokan kerültek ki nagyobb csapatokhoz. Valamint ez hogy működik? Ha pl. meccsen jól játszok akkor az edző (ellenfélé,vagy valami "megfigyelő") odajön hogy "hé, a te játékod tetszett, nem lenne kedved velünk játszani?" vagy nekem kéne elmenni más csapatokhoz?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
15/F
Látjátok ezért mondják, hogy fontos 10 éves kor előtt elkezdeni focizni. Mert te/ti még csak most kezditek el elsajátítani azokat a technikai alapdolgokat, amelyeket egy kisgyerek folyamatosan tanul. Én már 11 éve focizom, minden nap gyakorlok, bár az előző 2-3 évem elég szerencsétlenül alakult sérülések miatt, de technikailag tényleg nem sok problémám van. Persze mindig jobb akar lenni az ember, de sokan bőven meg elégednének ezzel. Azt nem írom le, hogy a technikai tudásom hol tart, mert kit érdekel másrészt nem akarok nagyzolni.
Most volt ez a Nike Most Wanted, ahol alacsonyabb osztályú kluboknál játszó játékosokat válogattak ki és bizony volt ott olyan is, aki 11-12 évesen kezdett el focizni. (Erről a mw tehetségkutató programról olvassatok majd esetleg, érdemes)
Mindenesetre rengeteg kitartással, elszántsággal, napi 2-3-4 óra gyakorlással edzés mellett és kondizással elérheted a célodat. Én a helyedben elkezdenék gyúrni és középsővédőnek állni :D Ahhoz se gyorsnak se ügyesnek nem kell lenni.
Ja és igen, ha olyan kis csapatban játszol, akkor inkább menj el magad egy nagyobb klubhoz vagy rúgj 30 meccsen 50 gólt és elvisznek akadémiára :D
Köszi a válaszokat :)
1.: hát persze, muszáj is tanulnom mert kételkedem néha magamban hogy viszem e valamire (a "tudásom" miatt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!