Miért érezhetem úgy, hogy régen egyszerűen jobb volt a foci?
Már 1-2 szezon óta gondolkozom azon, hogy valahogy nem tud a foci úgy lekötni mint anno.
Én a 2000es évek elején kezdtem el követni a focit. Régebben gyakorlatilag mindent néztem, amire elméleti szinten megvolt a lehetőség, tudtuk fogni a csatornákat. Ma meg az egész olyan "mehhhhh" kategória. Mintha nem tudná a figyelmemet fenntartani már.
Kövezzetek meg, de régen VAR nélkül én jobban tudtam élvezni a meccseket. Most miről szól? Össze vissza tördelik a játékot, van hogy 4-5 percig néznek valamit, amit másik meccsen EGYÁLTALÁN MEG SEM NÉZNEK!!. A var mellett az egész szabályrendszer röhej tárgya kezd lenni. Rengeteg mindent a bíró ítél meg egyéni preferencia szerint. A másik téma az az, hogy érzésem szerint régen az a fiatal számított tehetségesnek, aki letett valamit az asztalra. Ma meg ott tartunk, hogy ha rúgsz 2 egyeneset 18 évesen, akkor te 150 milliót érsz, 400 milliós kivásárlási árral, visszavonultatja a birmingham a bezszámodat az angol 2-ben (lol), meg következő Ronaldonak hívnak. Az egész foci arról szól, hogy mindenki mindenkit próbál felszopkodni, hogy feljebb menjen az ára. A harmadik dolog amitől hányingerem van, az a honosítás, illetve annak a mértéke. Ezen az eb-n lassan kisebbségben vannak a fehér, EU játékosok komolyan.
Az egész focit egy ilyen elku*vult üzleti vállalkozásnak érzem, nem sportnak.
Ti hogy vagytok vele?
VAR-ral én sem vagyok kibékülve
Én sem igazán tudom hova tenni azt, amikor valamit egyáltalán meg sem néznek. Míg máskor van, hogy magunktól rá sem jövünk hogy épp mit néznek vissza amíg ki sem írják.
Aztán az is érdekes amikor VAR segítségével születnek minimum kétes ítéletek. Tegnap őszintén szólva nem értem hogy milyen szögből volt az 11-es az angol meccsen. Persze lehetne jönni azzal, hogy HOZZÁÉRT !! (sok helyen ezt írják) a dán játékos sterlinghez (direkt kisbetűvel). Nincs is ezzel gond. Akkor mától fogva MINDEN ilyen eset 11es legyen. Lehet rakni majd a 6,5 + gólokat tippmixen :D
Na és pont ez a VAR-ral a legnagyobb bajom. Millió esetet lehetne felhozni ami az egyik meccsen szabálytalanság volt, mi több 11es, az a másik meccsen nem. Vagy akár lehet meg sem nézték.
Másik kedvencem a VAR-ral kapcsolatban amikor néha újra rúgatnak egy 11-est, mert a kapus előre irányba is elmozdult. Utána meg látok 15 másik esetet ahol nem rúgatják újra. Ez mitől függ? Feldobnak a var szobában egy érmét?
Az is érdekes számomra, hogy a színészkedést mint olyat, vagy a szándékos szabálytalanságot ami potenciális sérülésveszélyt jelent, azt kb telibe fossa a VAR. Iszonyúan kevés olyan helyzet volt, hogy valaki utólag lapot kapott volna mert eldobta magát.
És úgy általánosságban.... kva lassú! Nagyon! Van amikor egy olyan szabálytalanságot, amiről triviális visszajátszás nélkül is hogy az, 4 percig néznek. Persze közben nem mutatnak semmit.
Számomra kisebb rejtély, hogy mi annyira jó ebben az egész VAR-os bohóckodásban.
Én még ettől az olajozástól tudok hányni. Van egy PSG, aki a francia bajnoki címen kívül semmit sem tud felmutatni (mondjuk idén éppenséggel azt sem LOL), de 100, 200 millákért akasztja le a játékosokat. Brutális, hogy egy UEFA szerint ez rendben van pl.
Honosítástól okádni tudnak szeritnem sokan, ez nem is kérdéses.
A felszopkodott fiatalok mondjuk régen is megvoltak, de tény hogy ezzel is azért megszaladt a ló az utóbbi években. Nekem az ilyen Joao Félix féle, szó szerint egész szezonban momentum nélküli következő Cr7-ek a kedvenceim attól az elhanyagolandó ténytől eltekintve, hogy Roanldo annyi idősen már aranylabdás volt
A foci az a sport, amit csak a VB és EB alatt nézek, így aztán kis túlzással azt sem tudom ki kicsoda.
Régen sokkal lassabb volt a játék, így követhetőbb is. Bármelyik mai csapatot összeeresztenék az aranycsapattal, az kétszer körbefutná az öregeket.
A videobíróra már régen szükség lett volna. Igaz kevesebb olyan döntés van, ahol jó kis anyázós vitákat lehet folytatni arról, hogy bent volt-e a labda, hogy les volt-e, vagy 11-es, de ha a technika megengedi, úgy normális, hogy kihasználjuk. És mivel az akciókat végigengedik, nem fújnak bele, nem is tördeli a játékot.
A honosításról meg annyit, hogy ha a szép fehér európai játékosok jobbak lennének, ők volnának többségben, mert a klubok üzleti vállalkozások, akik tőlünk nyugatabbra nem az állam csecsén csüngenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!