Van bármi magyarázat a mai selejtező eredményekre?
Még mielőtt nekem esnétek, nem a tippmix miatt kérdezem (a török-holland meccsről pl. eleve csak utólag értesültem hogy egyáltalán volt ilyen).
Most lett vége a mai meccseknek. Eddig abban a hitben voltam, hogy ha a barátságos meccseket, meg a nemzetek ligája meccseket el is szórakozzák a csapatok, meg azokat a selejtezőket amiknek már nincs tétje mert biztos továbbjutók, azért az éles, első körös selejtezőket komolyan veszik. Ehhez képest:
-Hollandia kikapott Törökországtól
-A VB ezüstérmes Horvátország kikapott Szlovéniától (akik gyakorlatilag noname nemzet foci szempontjából)
-Portugália röpke 26 kapura lövésből 0 gólt tudott szerezni Azerbajdzsánnak, akiket még a magyarok is hülyére vertek (úgy nyertek 1-0-r-a hogy öngólt lőtt Azerbajdzsán)
-Szlovákia 0-0-t játszott a szintén abszolút noname Ciprussal.
Csak úgy dióhéjban a "jobbak". Ezekre van bármi épkézláb magyarázat a nyilvánvalóan sejthető indokokon kívül?
Van ilyen. A horvátok nem olyanok már mint mikor a vb döntőben voltak.
A szlovák válogatott nem erősebb mint a magyar.
"-Hollandia kikapott Törökországtól"
És? Kikaptak Izlandtól is néhány évvel ezelőtt oda-vissza, meg Bulgáriától is. Nem minden vereség bunda.
"A VB ezüstérmes Horvátország kikapott Szlovéniától (akik gyakorlatilag noname nemzet foci szempontjából)"
Belenéztem a meccsbe. Abszolút megérdemelten győztek.
"Portugália röpke 26 kapura lövésből 0 gólt tudott szerezni Azerbajdzsánnak, akiket még a magyarok is hülyére vertek (úgy nyertek 1-0-r-a hogy öngólt lőtt Azerbajdzsán)"
Nem tudom, mikor verték hülyére az azerieket a magyarok, az utolsó nagy gólarányú magyar győzelemig 1999-be kell visszamennünk. Azóta elég szoros meccseket vívtunk Azerbajdzsánnal, az ottani foci nagyon sokat fejlődött az utóbbi évtizedben (nézd meg a klubcsapataikat).
"Szlovákia 0-0-t játszott a szintén abszolút noname Ciprussal."
Abszolút belefér, hogy egy kevésbé erős csapat odahaza leikszel egy nála jobbal.
Én elég sokat kutattam a bundát, de az jellemzően nem ezeken a szinteken folyik. Itt annyi pénzt kellene kínálni a játékosoknak, hogy a várható nyereség fejében aránytalanul nagy a kiadás.
Ezért sokkal inkább megéri megbundázni tényleg noname meccseket (pl. afrikai női utánpótláscsapatokét), mert a bevétel ugyanannyi, viszont kb. nevetséges összegekkel szúrják ki a bundát elvégző játékosok szemét.
Egy holland válogatott játékos vajon mennyi pénzért kockáztatna?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!