Bayern München 30-szor lett Bundesliga győztes. Ha '64-ben alapult a liga, az előtt 1932-ben mit nyert meg, hogy azzal a győzelemmel van meg neki a 30-adik bajnoksága?
Illetve 1964 előtt hol tudom megnézni a győzteseket?
Mikor indult a foci Németországban?
Köszönöm.
Megkerestem nagy nehezen hogy a Viktória-kupát kapta a bajnok 1903 és 1944 között.
Elég kusza a bajnokságtörténet igen a keletnémet bajnokság is ment párhuzamban de a Bajor csapat a Bundesligában maradt amíg 1991ben már egységesen fociztak egymással napjainkig.
Ezek szerint a tányér a kérdés mióta van, és mennyi csapatot neve fér még rá..
Erre a mai tányérra melyik csapat neve került fel először?
Köszönöm Bayern szurkolóként néztem hogy a második Maister már olyan fotó 1969-ben amikor ez a kupa.
Találtam egy képet amin 1903-tól szépen láthatóak a felírások!
Fér még bőven rá..
Az érdekel még hogy a DFB Pokal jelenlegi kupáját is megnéztem, és azt látom hogy 1965 az első felvésés a Dortmund-al.
Ezek szerint ezt ez a csapat kapta meg először.
Szeretném kideríteni hogy a Kupa kupájának elődje melyik lehetett.
Tschammer és Osten Pokal nyertesei 1935-től 1943-ig.
Gondolom ezután világháború..
A wikipédián az van hogy 53-tól napjainkig megrendezik..
de 53-64-ig milyen kupa lehetett ha 65-től kezdték el a gravírozását a mostani kupának?
1953-1964 között az ún. Goldfasanen-Pokalt kapta meg a német kupagyőztes, aztán a német szövetség akkori elnökének javaslatára lecserélték a most is használt DFB-Pokalra
Az 1953-64 között használt kupa:
Köszönöm szépen a választ!
Most már teljes a történelmi infó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!