Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » 17 évesen nem késő elkezdeni...

17 évesen nem késő elkezdeni focizni?

Figyelt kérdés
Szeretnék jó játékos lenni, nb3-ig akár eljutni, de lehet már későn kezdtem el. Egy megyei csapatban kezdtem el most edzésekre járni, már 4 edzésre elmentem, ugye így most télen teremben vagyunk, és kapus vagyok. Szerintem egész jól védek, és mások is mondták ezt, persze még lenne hova fejlődni, de ez nem késő ilyen korban?

2020. dec. 14. 20:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
30%
De. 17 évesen már túl késő. Megye szinten, hobbiként még oké, de onnan fentebb már esélytelen.
2020. dec. 15. 15:48
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha tehetség van akkor NB3 az nem lehetetlen.
2020. dec. 15. 19:43
 3/13 anonim ***** válasza:
Ha van pénzed, bármeddig eljuthatsz.
2020. dec. 16. 13:59
 4/13 anonim ***** válasza:
42%

Kizart dolog hogy 17evesen kezdve beloled nb3as jatekos valjon. Az alapokat gyerekkorban kell elsajatitani nem pedig majdnem felnottkent.

El tudom kepzelni milyen mozgaskulturad lehet, milyenek lehetnek a vetodeseid.

Nagyon ne szallj el magadtol mert egy teremben egy 3x2es kezilabda kapura jol vedsz. Egy 7x2,5es kapu teljesen mas vilag.

2020. dec. 17. 18:14
 5/13 A kérdező kommentje:
Tudom hogy teljesen más világ, de védtem már olyan kapura is nyilván. Ott se voltam rossz, es nem szalltam el magamtol.
2020. dec. 17. 23:00
 6/13 anonim ***** válasza:

Figyelj, védtél valaha meccs korulmenyek kozott nagykapura? Nem.

Az hogy beallsz a kapuba es a haverok 20 25rol lodoznek neked ugy hogy egy szal védő es tamado sincs elotted es alig kapsz golt az nem jelenti hogy jo kapus vagy. Egy meccs szituacio teljesen mas. Ott sokszpr 4 6ember all elottedy takarja a labdat, nem latsz semmit. Egy szoglet vagy szabadrugas szitu megint mas. Mikor kell kijonni a kapubol, mennyire kell kijonni, hogy nagyobb szoget zarj be, de meg se legyel annyira kint hogy atemeljenek. Ezeket a tvbol es grundfocibol sosem fogod elsajatitani.

Ha felveszek egy kapuscuccot meg egy kesztyut 25rol lovoldozol nekem te se rugnal tul sok golt. Ettol meg nem leszek jo kapus.

Mint mondtam ha 17evesen kezdted meg megye1ig se viszed. Maximum ha valahol nagyon kapushiany van akkor esetleg. De hogy egy felprofi nb2ig ahol penzt keresnek az kizart. Elobb leszunk vilagbajnokok, ketszer.

2020. dec. 18. 07:29
 7/13 anonim ***** válasza:
Utolsónak üzenem, hogy volt egy srác, aki esmtkba kezdte, 16 volt és 17 évesen nb2es utánpótlásba játszott, ahol mondták hogy nem értik miért nem kezdett el hamarabb focizni:D Kérdező, kezdd el nyugodtan, ha van hozzá érzéked és kitartó vagy bármi lehetséges. Magyarországon akár válogatott is. Kicsi rá az esély, de van legalább. Feltéve ha tényleg komolyan gondolod.
2021. jún. 29. 00:27
 8/13 anonim ***** válasza:

Azta nb2es utanpotlas.. Az megvan ugye hogy az utanpotlasok bajnoksagai nem ugy vannak osztalyozva ahogy a felnott bajnoksag.

Amikor nb3as volt a felnottcsapatunk, mi is nbwrs bajnoksagban jatszottunk. Ez igy megy. Teruletileg volt elosztva. Mig nb3ban a felnottek mentek 200kmre Gyor kornyekere addig mi csak szomazedos megyekkel jatszottunk, azok kozul se minddel. Igy volt olyan ellenfelunk akinek a felnottcsapata nb2es volt. Attol meg hogy nb2es ifibajnoksagban jatszottunk nem lettunk nbs jatekosok.

Esetleg szokoevente elofordulhat olyan amit irsz hogy valaki 17eves koraig nem focizik es utana lesz belole mondjuk nb3as jatekos, de ez kurvra nem mindennapos.

Eleve nagyon szuk reteg az aki nbs szinten jatszik, nb3ban van kb 1500jatekos. Ahhoz kepest hogy osszesen hany igazolz jatekos van az orszagban kb 300k, ez azt jelenti hogy csak a 0,5%

Ennek a fel%nak a 95%t eleve elviszik azok akik nagyvarosban nonek fel es valami nbs klub utanpotlasaban nevelkednek gyerekkoruk ota.

A jobbakbol lesznek nb1esek a rosszabbakbol nb3asok.

Szoval gyakorlatilag 0 az eselye annak hogy valaki 17eves koraban all neki focizni es nbs szintig vigye.

Eleve ha nagyon tehetseges azt mar reg kiszurjak az iskolaban, hisz vannak testneveles orak.. Iskolai focik stb.

2021. jún. 29. 14:52
 9/13 anonim ***** válasza:
Értem amit mondasz, de ettől függetlenül van rá esély. Nézd, nekem rengeteg osztálytársam korosztályos bajnokságban focizik, edzéseken kivűl egyáltalán nem foglalkoznak a focival. Ha valaki komolyan gondolja, és van tehetsége, napi szabadidejéből áldoz, akkor lehet belőle nb akárhányas. Annak ellenére is hogy magyarországon egy szar az utánpótlásképzés. Nem is kell akkora tehetség, nézz meg bármilyen u19 alatti meccset, viccen kívül, van egy két játékos a pályán akik tudják mit kell csinálni, de a többieknek semmi keresnivalója ott. És ezek ovis koruk óta fociznak. Szerintem korosztályba 17 évesen abszolút nem nehéz kitűnni, utána ha felfigyel későbbiekben rád egy csapat, akkor ők gondoskodnak hogy normálisan fejlődj
2021. jún. 29. 15:53
 10/13 anonim ***** válasza:
Nemtudom, nekünk annyi volt tesi órán a foci, hogy lett két csapat, a tanár kiment telefonozni, mi meg rúgtuk amerre láttuk
2021. jún. 29. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!