Mi alapján ítélnek egyes focistákat GOAT-nak?
Laikus vagyok a fociban és nem értem, hogy egy most népszerű Messi vagy Ronaldo miért törpül el Pelé vagy Maradona mellett.
Azért az első kettő se piskóta játékosok.
Goat=Great of all time
Aktív sportolóként legendának lenni nagyon nehéz. Aki visszavonult, azt mindig többre tartják, mert egyrészt az idő megszépíti az emlékeket, másrészt már nem űzi a sportot, így nincs rá esély, hogy az öregedő, csúcsformájához képest alaposan legatyásodott legendát valami nevenincs ifjú alaposan legyőzi.
Ez megfigyelhető minden sportágban. Például a Formula-1-ben (azt követem, azért ez jutott eszembe) hiába lett alig két hete Lewis Hamilton a második hétszeres világbajnok, sokak szemében még mindig csak egy nyikhaj, nem tud az semmit se, bezzeg Schumacher az valami. De még inkább Senna, az még tudott vezetni, nem a számítógép vezette helyette az ótót. Ezzel szemben Nico Rosberget most is sokan tartják még Hamiltonnál is jobb pilótának, mert ő már nem versenyez aktívan és a karrierje csúcsán, világbajnokként vonult vissza, megkímélve magát attól, hogy egykori világbajnokként csak a neve okán egy topcsapat autójában szerencsétlenkedjen a tehetségesebb fiatal csapattársa ellenében vagy valami gyengélkedő középcsapat autójában küzdjön azért, hogy legalább pontot szerezzen.
De ha Hamilton visszavonul, ő is a legnagyobbak közé fog tartozni, sőt, ahogy telnek az évek, úgy lesz egyre nagyobb legenda.
Messi meg CR még aktívak, vannak aktív goatok, meg inaktív goatok.
Messi meg CR rengeteg gólt lőtt, az elmúlt tíz év fullban róluk szólt. Messinek meg CR nek is vannak szarabb meccseik de még mindig alkotnak azért. Így tekintve ma nyilván ők azok, akikről 10 éve a foci szól. Lewa most nagyon jó, viszont leginkább az előző szezonba meg most terelődik rá figyelem. Ibra is magára vonta a figyelmet a "kiöregedő" teljesítményével. Viszont azért ők nem goatok. Nyilván mindenkinek más a goat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!