Hogyan fejlődjek foci kapusként?
Alapvetően nem tartom magam rossz kapusnak, 3-4 éve költöztünk és azóta a szomszédunkkal rengeteget játszottunk és nagyon szép lövéseket fogtam meg. Tavaly télen gondoltam elkezdek focizni, január óta pedig edzésekre is járok viszont itt előjött pár hátrányom: nagyon rosszak az utóbbi időben a reflexeim, rossz a játékinteligenciám és nem tudok időben kijönni. Hogyan lehet ezeken fejleszteni?
Esetleg mik azok a gyakorlatok amiket egyedül vagy akár párban tudok csinálni hogy gyorsabban lereagáljam a helyzeteket? Edzéseken amikor gólt kaptam az azért volt mert vagy túl későn indultam a labdáért, vagy hezitáltam vagy csak későb fogtam fel hogy jön a labda és/vagy mellényúltam. Pontosabban és gyorsabban szeretnék védeni, mi lenne az a gyakorlat amivel fejleszteni tudnék ezen a képességemen?
Borzalmasan ismerem fel a játék szituációkat, mentálisan nem vagyok a toppon. Nagyon sokszor nem látom meg a helyzeteket, nem látom át a pályát és nem tudom mikor és kinek kéne indítani. Hogyan játsszak értelmesebben, hogyan lássam át az egész pályát és fogjam fel gyorsan a szituációkat?
Amit másoktól hallottam az a kijövetel. Általában a gólvonaltól 1-2 méterre állok, mert tudom hol van a kapufa és megszokásból mindig ott állok. Honnan tudjam hogy mikor kell kijönni, ráfutni a labdára, esetleg elrúgni vagy rávetődni? Bennem van még az általános iskolás szituáció és félelem amikor jönnek mondjuk nekem jobbra, zárom a szöget, egész közel jön hozzám, én kimozdulok majd beadja középre és gól. Ha felkészülök arra hogy be akarja adni és kicsit nagyobb szöget próbálok tartani a lábammal akkor kötényt kaptam és még mindig bennem van ez hogy ha kijövök akkor is gól lesz. Honnan tudjam hogy mikortól kell kimozdulni, mikor mit kell csinálni?
Remélem sikerült érthetően fogalmazzon, ha valaki videókat linkel amiben egyes technikákat mutatnak be azért is hálás vagyok, és a legjobban a tapasztalt kapusok véleménye és tapasztalatai érdekelnének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!