A squashban lehet kétkézzel ütni? Úgy értem, hogy ez szabályos? A másik kérdés, hogy itt is kettős hiba vn a szervánál, mint a temiszben?
En is ket kezzel utom a fonakot. Viszont ezen szeretnek valtoztani, mert a squash gyorsabb mint a tenisz, es sokszor nincs ido megfeleloen kivitelezn egy ketkezes fonakot.
Es szabaly szerint nincs kettos hiba szervanal mert egy rontott szerva utan rogton az ellenfele a pont.
Remelem segitettem :)
Köszi, igen segítettél. Én a fonákot egy kézzel ütöm (kedvenc ütésem).
Igen, észre vettem, hogy gyorsabb, mint a tenisz. Én azon vagyok, hogy néha lassítsam az ellenfelemet. Meg igyekszek variálni az ütéseimet. Nem szeretem csak az úgymond "erőből püfölést".
Kezdőként nyugodtan használhattok kettős hiba szabályt. Így bátrabban szerváltok, és nagyrészt úgyis betaláltok, tehát nincs sok jelentősége.
Jobb kezesek jobb oldalról gyakran fonákkal szoktak szerválni, mivel így a pálya közepe felé néznek, és egyből beléphetnek a T vonalhoz. A kézből ütött fonák viszont nem valami természetes mozdulat, gyakorolni kell. Úgyhogy simán megegyezhettek abban, hogy a jobb oldali fonák szerváknál engedtek egy hibát, egészen addig, amíg nem megy jól mindkettőtöknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!