Kipróbáltam a RAM-omat egy másik gépben, azóta nem indul az eddigi gép?
Figyelt kérdés
Az imént a jelenlegi gépemből áttettem egy másik gépbe az egyik RAM-om kipróbálásképp, aztán amikor visszaraktam már nem indult vele a gép. Jobban mondva ha bekapcsoltam egy jó másodpercig bekapcsolt, majd leállt, várt egy kicsit, megint egy jó másodpercre bekapcsolt, majd megint leállt.. És így tovább a végtelenségbe.. Próbáltam már hogy a két RAM sloton lévő RAM-okat felcserélem, de az sem volt jó. Most az egyik RAM-ommal fut a gép. Mi lehet a probléma? Mind a két RAM egy Kingmax DDR3 1333mhz 4 GB-os RAM.2019. aug. 24. 14:24
1/7 anonim válasza:
Nem pattintottad bele rendesen, rossz slotba volt, cseréld meg. DDR3 nak vannak anomáliái, igen gyakran, próbálgasd, nem lesz gond vele, csak csesztesd :D
2/7 A kérdező kommentje:
Természetesen belepattintottam rendesen. Elég észrevehető ha félig kilóg és nincs bepattanva mind a két pöcök. Hagytam hogy kapcsolgassa ki-be magát egy pár percig, aztán egyszer csak be tudott bootolni a gép rendesen. Most lekopogom, de jó minden.. Fogalmam sincs hogy mi lehetett ez.
2019. aug. 24. 14:43
3/7 anonim válasza:
Amit leírtál az a klasszikus alaplap vagy RAM haldoklás jele.
Amikor ilyeneket csinál egy gép, hogy egy pillanatra elindul majd leáll, és megint elindul ott már valami haldoklik. Nekem amikor ilyet csinált valamelyik régebbi gépem mindig a RAM vagy az alaplap volt a ludas.
Gyakorlatilag egy 6-8 éves RAM-ról van szó, sanszos hogy az adta meg magát pont most.
4/7 A kérdező kommentje:
Jelenleg működik mint ahogy írtam is.. Megvan mind a két sloton a 4 GB, azaz összesen 8.
2019. aug. 24. 15:18
5/7 anonim válasza:
Igen tudom hogy jelenleg működik, olvastam. Én meg írtam, hogy haldoklik. Tehát még nem halt meg csak döglődik. Előbb utóbb meg fogja adni magát vagy az alaplap vagy a RAM.
6/7 anonim válasza:
Pontosan milyen alaplapról van szó? Ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy ram hiba. És az sem, hogy alaplap hiba. Azt sem értem milyen ddr3 anomáliákról beszél az első válaszoló. Én még ilyenről nem hallottam, hogy jellemző lenne rá. Pedig nem ma kezdtem a "szakmát".
7/7 A kérdező kommentje:
Egy MSI H97M-E35 az én jelenlegi alaplapom amivel a hiba is jelentkezett. Egy ASrock 960GM-GS3 FX-be próbáltam ki a RAM-ot egyszer, majd vissza az enyémbe.
2019. aug. 24. 19:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!