Használatra készen, beállítva?
Sziasztok,
Vásároltam egy mountain bike-ot a hasznaltbicajok.hu-ról.
Direkt nem magánszemélytől néztem, mert itt azt hirdették, hogy használatra készen, beállítva. Na most amiket eddig állítani kellett:
Váltó: bizonyos fokozatokban kattogott a lánc plusz fokozatokat átugrott. Oké youtube videó alapján beállítottam bár ráment vagy 2 órám mire tökéletes lett.
Hátsó fékpofák folyamatosan beleértek a kerékbe. Beállítottam. Fékbowden laza volt azon is feszíteni kellett vagy másfél centit. A hátsó kerékben tojás van, azzal egyelőre nem tudok mit kezdeni. Valszeg elviszem kicentrírozni. A kormányt úgy bírtam fentebb venni, hogy 2 napig fújkáltam csavarlazítóval mire engedett annyira, hogy fentebb bírtam venni.A lánc belülről is csont száraz volt. Szerintetek?
Nem részletezték,de rosszúl beállitva is bevan állitva.
És úgy is használható...
Ó, ne legyenek kételyeid. Én réges régen személyesen mentem el megnézni egy hirdetésüket (akkor még nem volt ez a csitti-fitti weboldal) és tulajdonképpen ahol lehet, sántított a dolog.
Egyszóval semmivel nem több ez, mint a magánszemélyektől vásárolt, ennek tudatában kell az árat mérlegelni.
Azt sajnálom, hogy az ilyen próbálkozók (nem vállalkozók) is elveszik a kedvét az embernek a használt bringáktól, pedig semmi más nem kéne, csak felfogni (mindkét oldalnak), hogy egy bringát teljesen új életre lehellni 10-20e Ft (komolyabb teleszkópokkal ennek simán duplája vagy több). Nnamost vagy ilyet kapjon a használt canga, vagy konkrétan SEMMILYET, és akkor tudod, hogy majd neked kell megoldani.. de figyelnek is ezek bármire.. :(
a 7-es rendszerek hálás darabok. Ezért is tudtad kezdőként 2 óra alatt beállítani. :D
DE viccet félre. Nagyon szeretem a 7-eseket és valóban olcsó hozzá az alkatrész. Érdemes minőséget venni belőle (ha már olcsó), mert ezt használják a hótgagyi nevenincs rizsföldi gyárosok is, amivel aztán több a baj, mint a használat. Ha mindenből megveszed a "legdrágábbat" azzal nagyon sokáig lehet élni.
Lánc javaslat: Sunrace CNM89, Shimano CN-HG71. Ezek 4-5e Ft.
Lánckeréksor javaslat: (VIGYÁZZ, ugye kazettás a hátsó kerék? gyorszáras a tengely?) Shimano CS-HG50-7 , esetleg Shimano CS-HG41-7, SunRace CSM637. Ezek 3-6e Ft és ha nem vandál módjára váltasz, hanem szabályosan, több ezer km-t tehetsz bele.
Nem az zavar, hogy javításra szoruló bringákat kapsz. Hanem hogy ezt nem tudod előre! Mondjuk nekem épp nem javítással volt a gond, azt megoldom, hanem láttam, hogy 2-3 bringából lett összeherélve egy, ráadásul teljesen gagyi módon - miközben ráírták hogy szép és jó és minden oké vele.
Nem gyors záras a hátsó tengely.
https://www.youtube.com/watch?v=fJXCmArT6UA
Videó alapján nekem menetes, nem kazettás.
Elvileg akkor ezek közül kéne választani ugye?
25-ért vettem a biciklit, nem egy őrült összeg.
Igen, menetes racsni kell rá ez esetben. Az általad listázottak közül lehet csipegetni. Annyi észrevétel, hogy akkor nyugodtan maradj a 3000-es láncoknál, ezeket alapból nem erősítik meg annyira mert pénz, meg mert a célközönség nem igényli.
Ha úgy adódik egyszer, hogy invesztálsz egy 10-est vadiúj hátsókerékbe, az már duplafalú, kazettás lesz, aluból. Addig marad a tengely, racsni, esetleg néha elhajlás a tengelyben (és akkor tengelycsere). Amikorra megeszi a hátsó csapágyaidat, meglesz a pénz a masszívabb kerékre. :)
25-ért tényleg ritkán van csoda, de türelemmel 20-25 között már szép fogásokat lehet összehozni, de persze csakis magánszemélytől. (Nekem a rekord 25-ből szervizköltséggel együtt egy 26-os húzott acél vázas MTB (Corratec), teljes Alivio szettel - minusz a fékkarok, az Tektro volt. Na azóta azt mondom, a türelmes ember 25-ből csodajó dolgokat vehet, annyiból lehet elkezdeni a kerékpározást :D
Mondjuk hogy pozitívot is mondjak nekem is Shimano Alivio váltó van rajta, shimano pillangóváltóval.
Fékkar az shimano és fém. A pedál fém. A nyereg pedig Selle Royal sportnyereg. Szóval annyira rossz szájízem nem is lenne ha kicsit foglalkoztak volna a kerékpárral plusz legalább lemosták volna. Tiszta homok volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!