Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Használatra készen, beállítva?

Használatra készen, beállítva?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Vásároltam egy mountain bike-ot a hasznaltbicajok.hu-ról.

Direkt nem magánszemélytől néztem, mert itt azt hirdették, hogy használatra készen, beállítva. Na most amiket eddig állítani kellett:

Váltó: bizonyos fokozatokban kattogott a lánc plusz fokozatokat átugrott. Oké youtube videó alapján beállítottam bár ráment vagy 2 órám mire tökéletes lett.

Hátsó fékpofák folyamatosan beleértek a kerékbe. Beállítottam. Fékbowden laza volt azon is feszíteni kellett vagy másfél centit. A hátsó kerékben tojás van, azzal egyelőre nem tudok mit kezdeni. Valszeg elviszem kicentrírozni. A kormányt úgy bírtam fentebb venni, hogy 2 napig fújkáltam csavarlazítóval mire engedett annyira, hogy fentebb bírtam venni.A lánc belülről is csont száraz volt. Szerintetek?

2019. júl. 6. 18:05
 1/9 anonim válasza:
Szégyen
2019. júl. 6. 20:00
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem részletezték,de rosszúl beállitva is bevan állitva.

És úgy is használható...

2019. júl. 6. 22:36
 3/9 szlory ***** válasza:

Ó, ne legyenek kételyeid. Én réges régen személyesen mentem el megnézni egy hirdetésüket (akkor még nem volt ez a csitti-fitti weboldal) és tulajdonképpen ahol lehet, sántított a dolog.

Egyszóval semmivel nem több ez, mint a magánszemélyektől vásárolt, ennek tudatában kell az árat mérlegelni.

Azt sajnálom, hogy az ilyen próbálkozók (nem vállalkozók) is elveszik a kedvét az embernek a használt bringáktól, pedig semmi más nem kéne, csak felfogni (mindkét oldalnak), hogy egy bringát teljesen új életre lehellni 10-20e Ft (komolyabb teleszkópokkal ennek simán duplája vagy több). Nnamost vagy ilyet kapjon a használt canga, vagy konkrétan SEMMILYET, és akkor tudod, hogy majd neked kell megoldani.. de figyelnek is ezek bármire.. :(

2019. júl. 8. 09:36
 4/9 MGéza ***** válasza:
Hát én átnéztem a kínálatukat, eleve szerintem a gépek 90%-a őslelet, ennek tudatában kell vásárolni. Erősen túlárazott a korához képest mind és akkor finoman fogalmaztam. Roncstelep weblapra kitéve nagyjából...
2019. júl. 8. 21:07
 5/9 A kérdező kommentje:
Mondjuk a váz masszív acél váz, az jó állapotban van viszonylag. 1-2 helyen van leverve csak a festék. Oké, hogy csak 3x7 sebességes, nekem megfelel, beleraktam már vagy 300 km-t. Ahogy néztem az ilyen 7 sebességes hátsókhoz viszonylag olcsók a dolgok is. Talán lánc is 3 ezer körül van plusz fogaskoszorú is akörül. Jól látom?
2019. júl. 8. 22:50
 6/9 szlory ***** válasza:

a 7-es rendszerek hálás darabok. Ezért is tudtad kezdőként 2 óra alatt beállítani. :D

DE viccet félre. Nagyon szeretem a 7-eseket és valóban olcsó hozzá az alkatrész. Érdemes minőséget venni belőle (ha már olcsó), mert ezt használják a hótgagyi nevenincs rizsföldi gyárosok is, amivel aztán több a baj, mint a használat. Ha mindenből megveszed a "legdrágábbat" azzal nagyon sokáig lehet élni.

Lánc javaslat: Sunrace CNM89, Shimano CN-HG71. Ezek 4-5e Ft.

Lánckeréksor javaslat: (VIGYÁZZ, ugye kazettás a hátsó kerék? gyorszáras a tengely?) Shimano CS-HG50-7 , esetleg Shimano CS-HG41-7, SunRace CSM637. Ezek 3-6e Ft és ha nem vandál módjára váltasz, hanem szabályosan, több ezer km-t tehetsz bele.

Nem az zavar, hogy javításra szoruló bringákat kapsz. Hanem hogy ezt nem tudod előre! Mondjuk nekem épp nem javítással volt a gond, azt megoldom, hanem láttam, hogy 2-3 bringából lett összeherélve egy, ráadásul teljesen gagyi módon - miközben ráírták hogy szép és jó és minden oké vele.

2019. júl. 9. 10:39
 7/9 A kérdező kommentje:

Nem gyors záras a hátsó tengely.

https://www.youtube.com/watch?v=fJXCmArT6UA

Videó alapján nekem menetes, nem kazettás.

Elvileg akkor ezek közül kéne választani ugye?

[link]

25-ért vettem a biciklit, nem egy őrült összeg.

2019. júl. 9. 18:15
 8/9 szlory ***** válasza:

Igen, menetes racsni kell rá ez esetben. Az általad listázottak közül lehet csipegetni. Annyi észrevétel, hogy akkor nyugodtan maradj a 3000-es láncoknál, ezeket alapból nem erősítik meg annyira mert pénz, meg mert a célközönség nem igényli.

Ha úgy adódik egyszer, hogy invesztálsz egy 10-est vadiúj hátsókerékbe, az már duplafalú, kazettás lesz, aluból. Addig marad a tengely, racsni, esetleg néha elhajlás a tengelyben (és akkor tengelycsere). Amikorra megeszi a hátsó csapágyaidat, meglesz a pénz a masszívabb kerékre. :)

25-ért tényleg ritkán van csoda, de türelemmel 20-25 között már szép fogásokat lehet összehozni, de persze csakis magánszemélytől. (Nekem a rekord 25-ből szervizköltséggel együtt egy 26-os húzott acél vázas MTB (Corratec), teljes Alivio szettel - minusz a fékkarok, az Tektro volt. Na azóta azt mondom, a türelmes ember 25-ből csodajó dolgokat vehet, annyiból lehet elkezdeni a kerékpározást :D

2019. júl. 10. 10:19
 9/9 A kérdező kommentje:

Mondjuk hogy pozitívot is mondjak nekem is Shimano Alivio váltó van rajta, shimano pillangóváltóval.

Fékkar az shimano és fém. A pedál fém. A nyereg pedig Selle Royal sportnyereg. Szóval annyira rossz szájízem nem is lenne ha kicsit foglalkoztak volna a kerékpárral plusz legalább lemosták volna. Tiszta homok volt.

2019. júl. 10. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!