Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Inflate to 40 psi (2,75 bar)...

Inflate to 40 psi (2,75 bar) Ponely gumi. Ez mit takar?

Figyelt kérdés
Arra irányul a kérdésem, hogy ez az ajánlott nyomás vagy a max? Mert most 3 baron használom és ígyis nagyon belapul az első kerék. Mostanában főleg bicikliuton használom a mountain bike-ot és a súlyam is 100 kiló.
2019. jún. 24. 19:59
 1/4 anonim ***** válasza:

Elvileg 2számnak kellene lennie. Tol-ig.s

Ha csak ez az 1 van akkor ez ajánlott lehet.

Ilyen "csip-sit" guminak hangzik gondolkozz a cserén.

2019. jún. 24. 20:39
 2/4 A kérdező kommentje:

Én is ajánlottnak gondolom. Mert általában azt szoktam látni másoknál, hogy 40-55 psi vagy 40-65 psi.

Hidegen 3 bar az melegen 3,2 lehet. Lehet kicsit még fújok bele, melegen 3,5 bar szerintem még nem vészes neki.

2019. jún. 24. 20:47
 3/4 anonim ***** válasza:
Hagyományos monti guminál a 3 bár az kicsit a töklapos felett van és k. nehéz hajtani is a magas gördülési ellenállás miatt. 4, de inkább 5 bár fölé kéne fújni (ha bírná), hogy ne legyen olyan kínos a gimnasztika. De mire gumit cserélsz, addigra legalább kicombosodsz :) Montimon a Continental gumik is max. 65 psi-sek (4,5 bár) de stabilan 5 fölé fújva használom.
2019. jún. 25. 02:38
 4/4 anonim ***** válasza:
5 bár a trekking gumikba való. 105 kg-mal 2 baron használom a montim. Amúgy sem aszfaltra való, terepen pedig így tapad jól. 3 bar bőven elég kell legyen aszfaltra is. Ha kicsi gördülési ellenállást akarsz, akkor nem mtb-vel kell az aszfalton járni. Az mindig is kompromisszum lesz.
2019. jún. 25. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!