Mekkora a különbség az 52-36 és az 50-36 áttételű hajtőmű között- teljesítményben?
Figyelt kérdés
Kezdő országútis vagyok. A kerékpárom áttéte elől 50-36 hátul a legkisebb fogszám 13. Sora szett van fent (9 seb.). Sík terepen mozgok főként és úgy érzem jóval több erőm van még bent a tekerésben. Gondolkodom, hogy Tiagra szettre váltok, ami 10 sebességes és 52-36 elől és 11-... hátul. Ajánljátok, hogy erre váltsak a leírtakat figyelembe véve, vagy maradjak a 9 sebességnél és hátra vegyek egy 11-... fogaskoszorút, mert már azzal is jobban mennék?2019. jún. 11. 22:12
1/4 Alex Fly válasza:
A hajtómű két fogszámnyi különbségénél mindenképpen többet számít a soron levő két fog különbség. Szóval első körben én a sorcserét ajánlom. Aztán ha kevésnek bizonyulna az 50/11, akkor a hajtómű magytányérja helyett is lehet 52 vagy 53 fogút... Az, hogy 9 vagy 10 sebességes rendszer, ebből a szempontból sakál mindegy, egy tizes szett csak ugyanazt az áttételtartományt osztja eggyel több felé. Ezzel szemben a 9eshez képest az ára magasabb, az élettartama viszont kevesebb...
2/4 anonim válasza:
Jó combos lehetsz ha kezdőként kevés az 50/13
:D
3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! A sor cserén gondolkodtam jobban, mert így nem kell mindent cserélnem. Sokat mentem régen, de csak montival, most szereztem egy országútit- így inkább félkezdő vagyok (lelkes amatőr) :D :)
2019. jún. 12. 12:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!