Miért nem megy gyorsabban a biciklim?
Az általad említett kerékpár áttételtartománya terepre lett optimalizálva, a flaszteren ennél nagyobb áttételeket használnak.
Ha a hajtóművet kicseréled egy trekkingre, amelyiken a nagytányér 42 helyett 48 fogas, az sokat jelent. Emellett hátul a sor esetén is lehet a 12 helyett 11 fogú a legkisebb fogas, ebben az esetben a leghosszabb áttételed 42/12 helyett 48/11 lesz, ami már jelentős különbség.
Nagy valószínűséggel a tányérok, sor és lánc mellett az első váltó is cserés, hogy kezelje a nagyobb tányért...
Agyváltós lehetett a nő bringája, azok különféle módon ketyegnek menet közben is.
Kicsit számolgattam, 2,2 m kerék kerülettel, elöl 42-es tányérral.
Hátul 12 foggal, 30-as tempóhoz 65-ös pedálfordulat kell.
Hátul 14 foggal, 30-as tempóhoz 76-os pedálfordulat kell.
Tekintve, hogy az 1-2 legkisebb lánckerékkel előbb-utóbb morogni kezd, hisz alig van használatban, és az ember kerülni kezdi, nézzünk egy következő fokozatot:
Hátul 16 foggal, 30-as tempóhoz már 87-es pedálfordulat kell.
A magam példájából is tudom, hogy nem mindenki szeret nagyobb pedálfordulattal csapatni. Tehát, ha az a problémád, hogy nem tudod már kényelmesen növelni a pedálfordulatszámot (de a nyomatékkal bírnád egyébként), akkor le kell cserélni a hajtóművet egy 48-as nagytányérosra. Persze ezzel jár majd a lánc és hátsó lánckerék cseréje is, mert a már bekopott alkatrészek nem fognak dolgozni a vadiújjal.
"Mert ha igen akkor be is rendelném hozzà"
Van szerszámod? A hajtómű és a hátsó lánckerék leszedéséhez kell összesen 3 célszerszám. Ha ezek nincsenek, egyszerűbb és szenvedésmentesebb egy szervízben felrakatni. (bár alapvetően a házi szerelést szoktam propagálni :))
A gumicsere is javithat a sebességen.
Meg az ülés pozició.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!