Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Menetes villára lehet stucnit...

Menetes villára lehet stucnit tenni?

Figyelt kérdés
Nem találok V-fék tüskés végig 1 1/8-os, menet nélküli villát, a menetesre rá tudom tenni a stucnit?
2019. ápr. 30. 21:14
 1/8 anonim válasza:

Ha jól értem a bringád 1.1/8-os villát fogad és mivel nem találsz Ahead-os változatot ezért mentes villát raknál bele?

Ahead (azaz sima menet nélküli) ebből tudomásom szerint létezik 1"os, 1.1/8-os,1.1/2-es.) (meg van ezekből tapered változat szóval ha neked taperedes aheados villát fogad a vázad akkor menetes vilat nem fogsz tudni belerakni.)

Menetes vilából 1" os és 1.1/8-od ról tudok.

Szóval a következő kombináció lehetséges ha menetes villát akarsz belerakni akkor vagy veszel egy átalakítót. Ami 1.1/8-ról 1.1/8os ahedra alakít át. ( ilyet általában úgy árulnak h sima 1"-rol 1.1/8-os ahedre alakít át és kapsz mellé hézagolot így kompatibilis az 1

1/8 os villával is.)

De ennél 1 fokal egyszerűbb ha olyan stucni veszel ami kompatibilis eleve a menetes villával.

De ennél még egyszerűbb ha picit jobban utána jársz mivel elggé gyakori az 1.1/8-os ahead os villa,amely kompatibilis v fékkel azaz van rajta fék tüske.

2019. ápr. 30. 22:08
 2/8 tothp ***** válasza:
Menetes villanyakra fel tudod tenni az A heades stucnit, ha elég hosszú, de nem szerencsés. Menetközben szinte biztos nem fog elfordulni, de lényegesen gyengébb a kapcsolat, mintha sima cső lenne. Úgyhogy a helyedben én is tovább keresgélnék.
2019. máj. 1. 07:51
 3/8 szlory ***** válasza:

Aki (jól) keres, az talál. :)

[link]

Vagy filléreskedve:

[link]

----

Ha menetes villát teszel be, akkor cserélheted ki a kormánycsapágyat is. Majd, a stucnidat, hogy át tudd rá tenni, ahhoz meg egy adaptert: [link]

2019. máj. 2. 12:59
 4/8 A kérdező kommentje:
Akkor valami nekem nem volt egyértelmű, a villanyak vagy menetes vagy a-head-es vagy ahead-es és tapered? Mert akkor nincs gáz, csak azt hittem, hogy van olyan, hogy 1 1/8 sima, nem ahead.
2019. máj. 2. 20:59
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi kommenteket!
2019. máj. 2. 20:59
 6/8 szlory ***** válasza:
Relax, a villanyakból lehet úgy nézni, ahogy mondod. Menetes / A-head / Tapered A-head. Mindhárom alcsoportnak több méretszabványa is van és van közöttük átfedés is. Az 1.1/8" a legelterjedtebb, közös nevező a három között.
2019. máj. 3. 09:39
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi! És a korona szélessége, az mit jelent? [link] pl itt a koronaátmérő. Ezt is néznem kéne?
2019. máj. 5. 09:41
 8/8 szlory ***** válasza:

Hú, ez így azért hosszú lesz. Nézd csak: [link]

Elvileg nem kell nézned, gyakorlatilag meg igen. És beépítési magasságot is.. de hagyjuk, egy V-fékes trekking villánál örülj, hogy kapsz, a többi mellékes, patkolható.

Szóval. Véleményem szerint az az URL valami eltolt termékadathoz vezet. 51mm?! Nézd csak, ezek szerintem lemérték a "crown race diameter" helyett a külső gallér szélességét. Ha a termékfotót megnézed, nekem látszik is, hogy a villa egy bazinagy gallérba fut össze, onnan jön a villanyak. (Naná hogy nagy, 51mm a 32mm helyett!)

Szóval amit ott árulnak, szerintem jó, neked való, de nem derül ki belőle, hogyha erre speci csapágy kell, mert eltér a standard-től a Crown Race (Seat Outside) Diametere. Viszont egy csapágy megvan 5-6-7e Ft-ból, ez a villa meg elég jó áron mocorog, úgy látom. JA, DE AZT IS HOGY MIÉRT. Ez egy alu villa. Ugye nem aluvázas a bicó? Ha igen, akkor csak ésszel: az alu vázban alu merevvilla előszeretettel repeszti a fejcsövet, a sok zötyögés, kátyú, padka témák során. Bár nekem is van ilyen, csak mondom, ésszel.

2019. máj. 6. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!