Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mire való ez a két csavar az...

Mire való ez a két csavar az ipari csapágyas flip-flop kerékagyamon?

Figyelt kérdés

Van egy Acor 120mm-es kerékagyam (fixi/ss), amit szeretnék használni 130mm-es országúti vázban is. A két oldalán találtam dupla kerékanyákat, amiket egymáshoz szorítva lehet rögzíteni a tengelyen. Jól sejtem, hogy ez arra való, hogy ki lehessen szélesíteni az agyat? Lesz valami baj, ha nem közvetlenül a csapágyak mellett vannak (mint ahogy alapból van)? Vagy jobb lenne úgy kiszélesíteni 130mm-re, hogy ezt a két anyát visszatekerem teljesen a csapágyakig, és két oldalról felrakok pluszba egy-egy 5mm vastag csavaranyát?

Ja és azt vettem észre, hogy a két gyári anyát letekerve a tengely nem mozdul ki a csapágyakból, mint ahogy egy kónuszosnál történne, hanem látszólag ugyanolyan stabilan benne van.

2019. ápr. 22. 14:23
 1/3 A kérdező kommentje:

Itt látható a kettő-kettő fekete anya:

[link]

2019. ápr. 22. 14:25
 2/3 tothp ***** válasza:

Hasonló a kónuszhoz.kicsit más a funkciója. Itt nem direktben a golyókat támasztja, hanem a csapágy belső gyűrűjét.

Úgy kell beállítani, hogy a kerék ne csúszkáljon a tengelyen, de ne is legyen a csapágy oldalirányban befeszítve. Jó esetben egyszer kell jól beállítani, aztán amíg a kerék kerék, hozzá se kell nyúlni. Viszont a csapágy lógását ezzel nem tudod megszüntetni. az cserés lesz.

2019. ápr. 23. 06:51
 3/3 Wadmalac ***** válasza:

Ki lehet szélesíteni két megfelelő tengelyre méretes kontraanyával, de bringaboltokban, legalábbis ahol van szerviz is, szokott lenni távtartó gyűrű a szélesítéshez.

Én is ilyenekkel tettem be a 130-as papucstávba.

2019. ápr. 24. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!