Az gáz ha nem merek az úton biciklizni?
Ha rendesen tudsz bringázni és legalább alapfokon ismered a kreszt akkor nagy bajod nem eshet.
Viszonyleg kicsi az esélye annak,hogy elütnek,elesel és belehalsz.
Engem ütöttel autó,és csak a csuklóm repedt. És az is az én hibám volt...
Esni pedig végképp nem nagy cucc.
Ha ennyire félsz vegyél 1-2védőt aztán suhanj.
Én - ahol nincs bicikli út, sáv, stb ott az úton bringázom.
Jár a fejem és a szemem mint az állat, hogy épp honnan számíthatok veszélyre.
Olvasni kell a szituációkat, a forgalmat, a forgalom többi résztvetőjének gondolatát, jelzéseit a táblákat, a lámpákat..... mindent figyelembe kell venni.
Hozzáteszem nekem 25 éve van jogosítványom és aktívan vezetek, tehát ismerem az autós forgalmat.
Sajnos sok kerékpároson látom, hogy bizonxtalan, nem tudja mit kellene tennie, nem tudja mi a szabály, stb.
Én azt mondom amig a kerékpárt nem tudod teljes mértékben kontrollálni - lassan, gyorsan, szűk helyen, hirtelen megjelenő jármű mellet, stb., addig ne menj forgalomba, közútra.
Nagyon nagy szükség lenne a kerékpárosok forgalmi képzésére!
Ha félsz az autóktóll, akkor keress kisforgalmú utakat és egy percig se feledd, hogy csak rajtad múlik a biztonságod, soha ne ringasd magad abba, hogy látnak és figyelnek rád. (persze legtöbbször látnak, de nem szabad ebből kiindulni)
Ezt tanulámyozd át, nagyon jó gyakorlati összeállítás. Nem azt szajkózza, hogy ha sisakot húzunk és az orrunkat a Kresz seggébe dugjuk, akkor minden rendben lesz, hanem valós utcai helyzeteket és megúszásukat mutatja be. Többet ér akárhány Kresz- könyvnél:
És ha nem vagy 10 éves kölök, akkor hamar szokjál le a járdáról, mert valaki majd határozottabban fogja ezt elmagyarázni neked :)
Nagy kérdés, hogy melyik korosztályba tartozol?
Ha 10 év alatti vagy, akkor nem gáz, egyedül nem is közlekedhetsz közúton.
14 évesen azért már illik annyi ismerettel rendelkezni, hogy elboldogulj a forgalomban bicóval.
Felnőttként pláne.
Ugyanakkor a kerdés több jelentéssel is bírhat és emiatt óvatosabb vagyok a válasszal.
Mert ha arról van szó, hogy pl a fővárosi utakon nem mersz bringázni, akkor azt mondom, hogy megértelek. 44 éves vagyok, vezetésben es bringázásban is rutinos, öreg rókának számítok. A fővárosban mégsem bringáznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!