Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Egy sportosabb ember le tudja...

Egy sportosabb ember le tudja tekerni a Balatonkört (206 km) egy nap alatt?

Figyelt kérdés
Gondolkozom, hogy elinduljak az április végi Balaton körbetekerésen, de nem tudom bírnám-e.

2019. márc. 9. 18:40
 1/10 A kérdező kommentje:
Nem tekertem még soha 40 km-nél többet megállás nélkül, viszont hetente 10 x 30 percet biciklizek tempósan.
2019. márc. 9. 18:41
 2/10 anonim ***** válasza:

Megoldható.

De szenvedős lesz.

Milyen bringával mennél?

2019. márc. 9. 18:57
 3/10 A kérdező kommentje:
B'Twin Riverside 500.
2019. márc. 9. 19:02
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Jónak tűnik,a feladatra.
2019. márc. 9. 19:15
 5/10 anonim ***** válasza:
Ez nagy falat lesz. Kicsit kevesebb mint 2 hónap felkészülési idő, hát szerintem ez kevés...
2019. márc. 9. 20:00
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem neked még nagy falat lenne, de hamar lehet fejlődni. Ha lenne még 1-2 hónapod szerintem az már elég lenne. Inkább tekergess többet aztán jövöre fuss neki. A kudarc meg a kinlódás csak elvenné a kedved
2019. márc. 9. 23:24
 7/10 anonim ***** válasza:
68%

A Balaton-kört ezernél több résztvevő szokta teljesíteni évről évre. Ha a sportosabb az jelenti, hogy szokva vagy a huzamosabb, egész napon át tartó mérsékelt terheléshez, akár más soortágból (pl. teljesítménytúra) és ezzel a biciklivel megtettél már néhány 100 km körüli túrát, akkor meglehet a Balaton-kör, bírni fogod erővel, lábbal és fenékkel (!) is. A mérsékelt terhelését azt értem, hogy a Balaton-kör tempója nem nagy, menetben (azaz a pihenők között) úgy 18 km/h átlagsebességget igyekeznek tartani, amihez persze amikor jó az út és lehet haladni, 25 km/h-val is megy a csapat, legalábbis az eleje. A hangulat nagyon jó szokott lenni, Az útvonal forgásiránya az óramutatóval ellentétes, így az emelkedőn szakaszok (keleti és északi part) az útvonal első kétharmadában vannak. A déli parton a vége már majdnem sík.

Tekerj sokat addig! Sok sikert!

2019. márc. 10. 00:21
 8/10 A kérdező kommentje:

"Ha a sportosabb az jelenti, hogy szokva vagy a huzamosabb, egész napon át tartó mérsékelt terheléshez, akár más soortágból (pl. teljesítménytúra)"

Teljesítménytúrán eddig max 33 km-esen voltam, de az nem egész napos program.

Futni szoktam. Eddig 15 km volt a leghosszabb távom, de az meg egy 1-1,5 órás intenzívebb elfoglaltság. (szintén nem egész napos)

2019. márc. 10. 07:24
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha 33 km nem a maximum, hanem menne egy 50 km-es teljesítménytúra, ahol 12 óra körül szokott lenni a szintidő, akkor szerintem menni fog a Balaton-kör is. Pihenőkkel természetesen, a Balaton-körön is 5-6 nagyobb pihenő szokott lenni, úgy 40 km-enként.
2019. márc. 10. 08:42
 10/10 tothp ***** válasza:
Ha a kondid megvan, akkor már csak az egésznapos nyeregben üléshez kell idomítani a hátsód. Az néha keményebb ügy mint maga az erőkifejtés.
2019. márc. 11. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!