Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Montenbikera lehet tenni...

Montenbikera lehet tenni koskormányt? Nem néznek hülyének?

Figyelt kérdés
2019. márc. 4. 08:24
1 2
 11/20 Wadmalac ***** válasza:

Maradjunk annyiban, hogy szerintem (és gondolom ezzel nem vagyok egyedül) nagyon csúnya keveréket ad.

Még akkor is, ha a váz országúti, csak a "sallang" MTB.

[link]

Hát még így:

[link]

Nem igazán látom előnyét.

Terepen elveszi a leghasznosabb fogáshelyzetet, országúton meg megfog a kerékméret.

2019. márc. 5. 13:50
 12/20 tothp ***** válasza:
szerencsére nincs rá törvény, hogy mit mivel. Pont mindenki azt épít, ami neki jólesik és amit össze tud hozni. legyen használható, legyen kényelmes, legyen biztonságos. Az meg hogy csúnya e vagy hogy van e értelme azt ítélje meg maga az építő és /vagy a használó
2019. márc. 5. 21:28
 13/20 Alex Fly ***** válasza:
A10: azért egy háromszoros Cross Country világbajnok (és olimpiai ezüstérmes) néha azért csak felült MTB-re is...
2019. márc. 6. 04:50
 14/20 Wadmalac ***** válasza:
#13: Persze, láttam öt MTB-n is, csak MTB-road hibriden nem. Én arra értettem.
2019. márc. 6. 06:57
 15/20 szlory ***** válasza:

Wadmalac: pedig ebbe az irányba haladunk. A montikat és a cyclocrossokat húzzák egymás közé. 27.5-es kerekek, ballonosabb gumik, széles koskormányok nagyon kis droppal és kifelé szélesednek, sloping vázcsővel.

Célterület: allroad. Mert az "országúti" csak országútra való és pont. Bikepacking, ultramaratonos világjárók használják. Furán néz ki, annyi szent, dropper nyeregcsővel még inkább. :D

[link]

[link]

Nagyon jól lehet terepezni ezekkel, nem kell rögvest fulldokolni teleszkópért, csak mert van a boltban.

Fondo, gravel vonalon sokan vannak, nem is igényel különösebb technikát, de aki tényleg ügyes montis volt, annak ennyi az, ami az "országútizásból" kell. Aszfalton unalmas.

2019. márc. 6. 14:29
 16/20 Wadmalac ***** válasza:

Hát ezt a látványt sosem fogom megszokni.

Mint kocsiban a SUV kategóriát.

:)

2019. márc. 6. 14:46
 17/20 szlory ***** válasza:

Na ANNAK valaki elmagyarázhatná az értelmét. Én empatikus vagyok, szeretek gondolkodni is, de azon kívül semmi másra nem tudtam elképzelni, mint városi tanknak, azaz azért megveszed, hogy karambolban a másik törjön össze, mert te felette ülsz az egész eseménynek. Csomagtere kisebb, mint gondolnád, terepen általában gyorsan meghal, zabál, parkolni halál, drága rá a gumi (is), satöbbi.

Ez fura, de tudok pár komoly bestof pontot mutatni rajtuk. Legalább ellensúlyozza a furaságot.

2019. márc. 6. 15:27
 18/20 anonim válasza:
Ha terepen akarod használni, a kormány túl keskeny lesz, életveszély úgy használni, persze ha cyclocrossozni akarsz az más tészta, de egy rendes pályára én fel nem mennék vele az hétszentség. betonon pedig a kerekek, váz miatt nem lesz alkalmas arra hogy fenntarts egy olyan tempót amit egy orszagutival simán lehet tartani. Ez tipikusan az az eset, amikor a mindenre jó néven futó eszköz semmire sem jó igazából.
2019. márc. 7. 07:31
 19/20 szlory ***** válasza:

A vélemény szabad, csak az egyén empátiájának hiányosságai miatt elég szűklátókörű.

Mert igen, ez itt pl egy naaaagyon keskeny kormány. És egy naaagyon light pálya.. Tényleg nem a srácon múlik, hogy kitörik a nyaka, hanem az az idióta gravel bringa tette vele. :D

https://www.youtube.com/watch?v=_TG5aBuWwXU

Az pedig, hogy a több évtizedes múltra visszatekintő Dolimiti Superbike-on futottak egy XC és egy CX bringával (utóbbi perceket vert rá, úgy látom, cirka 20-at, a 4 és fél órás futamon) szintén arra utal, hogy ez bizony egy halott ügy.

Aki trail bringát akar csinálni egy cx/gravel/fondo gépből, az megérdemli. Már összehasonlítani is hülyeség. Az XC gépeket pedig nyugodtan lehet fojtogatni velük. Még mindig kevésbé nézem ki a gravelt országúton, mint amikor valaki megérkezik a 29-es montijával a betonra - de ez már szubjektív.

2019. márc. 7. 09:56
 20/20 Wadmalac ***** válasza:

Igazán az a kérdés, hogy a sportolás mennyire éles. Mert bizony éles sportoláshoz célgép kell, nem svájci bicska.

Minden típus megokolható egy adott felhasználási körre, de azon kívül mindnek kilóghat a lóláb.

Én még a cyclocrossra is sandán nézek, annak ellenére, hogy a sport maga öregebb nálam.

Persze olyan sportot is lehet kitalálni és befuttatni, hogy ki eszi gyorsabban a levest villával. :)

2019. márc. 7. 10:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!