Szerintetek mennyire nehéz körbebiciklizni a Balatont 1 nap alatt?
A Föld napja körül minden évben megrendezik a Balaton-kör nevű kerékpártúrát ( [link] ), ahol minden évben 1000-nél több résztvevő szokta körbetekerni a Balatont. Akinek az egész kör sok, lehet kiskört is menni, ami a Keleti-medence körbetekerése.
A szintén évente megrendezett Tour de Pelso országúti kerékpárversenyen a pályacsúcs 5 óra alatt van. A legprofibb kerékpárosoknak nem hogy egy nap, de fél nap is elég a körbetekeréshez.
nagyon nem vagyok akkora nagy bringás... sőt!!
175 centihez 110 kg... társul - dagadt és gyange vagyok.
Mégis alig 11 óra tekeréssel 13 óra össz idővel megcsináltam.
200 km és kb 500 méter a szintemelkedés.
saját tapasztalat, kb két hónapos bringázás után vágtam neki, soha többet felkészületlenül.
nem volt beállíva a bringám ennek hatásai kb két nappal a körbetekerés után:
- a két gyűrűsújjam úgy elzsibbadt, ahogy a tenyeremre túl nagy nyomás nehezedett, hogy két hétig nem bírtam behajlítani őket, ezt menet közben nem éreztem
- nem ettem és ittam rendesen és olyan stresszt adtam a testemnek, hogy belzasodtam még aznap éjjel és szúrt a fejem és vacogtam, másnap nem bírtam rendesen felkelni és csiálni bármit is,
- a nyereg sem volt még a megszokott így a bőr lejött a seggemről, hogy ez mennyire volt kellemetlen azt nem részletezném, a fantáziádra bízom
szóval csak ésszel, és inkább készülj rá fél egy éves túrázgatással jó bringával neki tudsz állni egyél és igyál közben rendesen még akkor is ha nem vagy éhes és szomjas, akkor röhögve menni fog
Közepesen.
Edzetlenül és beálitatlan bringával pedig nagyon.
Arra tippelek,hogy egy ideje bringázol vahy most karira kaptál egyet. Nos a tekerés napjáig (ha az tavasszal vagy nyáron lesz) van időd felkeszülni.
Minden esetre nem árt ha nyomsz 100km+os turákat. Persze csak fokozatosan.
Ha van fantáziád Budapest-en belül is megoldható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!