Milyen jó minőségű MTB pedált ajánlotok?
Vettem egy olcsó 5000Ft-os pedált, de 1 évet nem bírt ki, már, recseg-ropog.
ez egy trágya így utólag.
Napi max. 1 óra hegymenetet, taposást bírjon, ennyi lenne az elvárás és egy 3 évet bírjon legalább.
Milyen márkát ajánlotok?
Ilyen recés szélűt szeretnék, hogy a cipő talpába biztonsággal fogjon, ne csúszhasson le a láb.
Nagyon drágát nem tudok venni sajnos.
Ez hasonlít az elsőként linkeltre, csak több a tüske rajta. Ilyet használok terepen.
Örökös, mint a nyomorúság ès jól kapaszkodik.
Bátran vehetsz ilyesmit.
Wadmalacé jól néz ki, az ára rendben van, viszont kínai pedált nem mernék rendelni, mert ha eltörik, akkor szídommajd magam. Rendeltem aliexpressről fékbetétet.
Miután mésnap lefényképeztem a betétet milyen állapotba hoztam egy órás bicózással, rögtön visszautalták a 10 pár árát. Nem kérdeztek semmit :D
Na ennyit a kínai webshopokról. Wish-el nincs tapasztalatom, de gondolom Aliexpress 2.0 kategória.
Mondom, platformpedát nem szeretnék, bár lehet meg fogtok győzni.
Ettől a recés sima pedáltól állandóan elzsibbad a talpam 1-2 órás tekerés után, szóval lehet platform pedál lesz a vége.
Nem tudtam még szétszedni, hátha meg tudom menteni pár hétre a kattogó pedált, gondoltam átzsírozom, csak buta megoldással van benne az anyacsavar, és nincs olyan vékony falú csőkulcsom. Na szóval megrágom ezt a platform pedál dolgot :)
Amúgy hegyre tekeréshez melyik a jobb, amivel több energiát tudok átadni a taljra? A kényelmes lenne a fontos, ne zsibbadjon a talpam, na meg hogy ne csússzon! :)
"kínai pedált nem mernék rendelni, mert ha eltörik, akkor szídommajd magam"
Az itteni boltokban ugyanezt veszed, csak rajta van még 10 kereskedő meg szállító árrése. :D
Amúgy, ami a 120 kilóm alatt nem törik, az valószínűleg annyira nem rossz.
Azért mertem megvenni, mert haver a rendelésemkor már egy éve keményen DH-zott vele és bírta, annyi, hogy a benne lévő kis keménygumi rugók mínuszokban hajlamosak megrepedni.
Ez alapján ahogy megjött a pedál, a gumi rugókat kicseréltem méretre szabott fémrugókra. Nem mintha sokat bringáznék mínuszban, de jobb a biztonság.
Akár itteni bolt, akár kinti online, kell egy kis műszaki érzék megkerülni a gagyit, de ugyanúgy lehet jót venni. Csak kintről olcsóbban.
Azért zsibbad a lábad, mert ez a lemez pedál nagyon kis felületen fekszik fel. A platform sokkal kényelmesebb lesz. A másik ok, hogy nem bringás cipőben tekersz. Azoknak merevített a talpa.
Nekem még soha nem csúszott le róla a lábam.
Bringás cipőben nyomom, fémtalpbetétig kopott 1 év alatt.
Az sajnos nagyon úgy van, hogy a keretes pedálnál nagyobb erő nyomja a talpam, és a platformon szinte teljes felületen feküdne fel a talp.
Felraktam egy régi 12+ éves MTB platformpedált, és eddig teljesen jó. Csak sípcsontosra kell figyelni, amikor a bicó mellett mész mert tolod :)
Jó ötlet volt a platform, nem tudom miért tartottam tőle, majd nézek valamit ha lesz lóvé, addig jó a régi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!