Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen jó minőségű MTB pedált...

Milyen jó minőségű MTB pedált ajánlotok?

Figyelt kérdés

Vettem egy olcsó 5000Ft-os pedált, de 1 évet nem bírt ki, már, recseg-ropog.

[link]

ez egy trágya így utólag.

Napi max. 1 óra hegymenetet, taposást bírjon, ennyi lenne az elvárás és egy 3 évet bírjon legalább.

Milyen márkát ajánlotok?

Ilyen recés szélűt szeretnék, hogy a cipő talpába biztonsággal fogjon, ne csúszhasson le a láb.

Nagyon drágát nem tudok venni sajnos.

2018. okt. 9. 18:55
1 2
 11/19 Wadmalac ***** válasza:

Én ilyet nyűvök fél éve, meg sem kottyant neki.

Szó szerint, meg sem kottyan. :D

[link]

2018. okt. 11. 14:50
 12/19 anonim ***** válasza:

[link]

Ez hasonlít az elsőként linkeltre, csak több a tüske rajta. Ilyet használok terepen.

Örökös, mint a nyomorúság ès jól kapaszkodik.

Bátran vehetsz ilyesmit.

2018. okt. 13. 15:27
 13/19 A kérdező kommentje:

Wadmalacé jól néz ki, az ára rendben van, viszont kínai pedált nem mernék rendelni, mert ha eltörik, akkor szídommajd magam. Rendeltem aliexpressről fékbetétet.

Miután mésnap lefényképeztem a betétet milyen állapotba hoztam egy órás bicózással, rögtön visszautalták a 10 pár árát. Nem kérdeztek semmit :D

Na ennyit a kínai webshopokról. Wish-el nincs tapasztalatom, de gondolom Aliexpress 2.0 kategória.

Mondom, platformpedát nem szeretnék, bár lehet meg fogtok győzni.

Ettől a recés sima pedáltól állandóan elzsibbad a talpam 1-2 órás tekerés után, szóval lehet platform pedál lesz a vége.

Nem tudtam még szétszedni, hátha meg tudom menteni pár hétre a kattogó pedált, gondoltam átzsírozom, csak buta megoldással van benne az anyacsavar, és nincs olyan vékony falú csőkulcsom. Na szóval megrágom ezt a platform pedál dolgot :)

Amúgy hegyre tekeréshez melyik a jobb, amivel több energiát tudok átadni a taljra? A kényelmes lenne a fontos, ne zsibbadjon a talpam, na meg hogy ne csússzon! :)

2018. okt. 13. 16:45
 14/19 Wadmalac ***** válasza:

"kínai pedált nem mernék rendelni, mert ha eltörik, akkor szídommajd magam"

Az itteni boltokban ugyanezt veszed, csak rajta van még 10 kereskedő meg szállító árrése. :D

Amúgy, ami a 120 kilóm alatt nem törik, az valószínűleg annyira nem rossz.

Azért mertem megvenni, mert haver a rendelésemkor már egy éve keményen DH-zott vele és bírta, annyi, hogy a benne lévő kis keménygumi rugók mínuszokban hajlamosak megrepedni.

Ez alapján ahogy megjött a pedál, a gumi rugókat kicseréltem méretre szabott fémrugókra. Nem mintha sokat bringáznék mínuszban, de jobb a biztonság.

Akár itteni bolt, akár kinti online, kell egy kis műszaki érzék megkerülni a gagyit, de ugyanúgy lehet jót venni. Csak kintről olcsóbban.

2018. okt. 15. 07:18
 15/19 anonim ***** válasza:

Azért zsibbad a lábad, mert ez a lemez pedál nagyon kis felületen fekszik fel. A platform sokkal kényelmesebb lesz. A másik ok, hogy nem bringás cipőben tekersz. Azoknak merevített a talpa.

Nekem még soha nem csúszott le róla a lábam.

2018. okt. 15. 17:00
 16/19 Wadmalac ***** válasza:
Az igaz, hogy szépen tudja díszíteni az ember sípcsontját, de hát valamit valamiért. :)
2018. okt. 16. 08:21
 17/19 A kérdező kommentje:

Bringás cipőben nyomom, fémtalpbetétig kopott 1 év alatt.

Az sajnos nagyon úgy van, hogy a keretes pedálnál nagyobb erő nyomja a talpam, és a platformon szinte teljes felületen feküdne fel a talp.

2018. okt. 16. 16:20
 18/19 anonim ***** válasza:
Nekem szegecses alupedál van. Ebayrõl rendeltem de jobb mint az itthon kapható bármelyik.pedál. 5éves és tökéletes.
2018. nov. 20. 16:06
 19/19 A kérdező kommentje:

Felraktam egy régi 12+ éves MTB platformpedált, és eddig teljesen jó. Csak sípcsontosra kell figyelni, amikor a bicó mellett mész mert tolod :)

Jó ötlet volt a platform, nem tudom miért tartottam tőle, majd nézek valamit ha lesz lóvé, addig jó a régi.

2018. nov. 21. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!