Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Tudnátok jó Hardtail Mountain...

Tudnátok jó Hardtail Mountain Bike-ot ajánlani kb.200 ezer forintig?

Figyelt kérdés
Le szeretném cserélni a Btwin 520-as biciklimet valami márkásabb MTB-re, mit ajánlotok? Hidraulikus tárcsaféket szeretnék, valami jó váltót, a kerékméret 27.5-29 legyen, de a 29 előnyösebb számomra. Trek-re, KTM-re, Specialized-ra gondoltam, de mást is meghallgatok.

2018. aug. 28. 20:29
 1/6 Bétó apó ***** válasza:
Hát... 200k-ig legfeljebb csak alsó kategóriás hegyi bringát fogsz kapni alap telóval (rugós suntour) és max. acera, esetleg alivio váltóval, négyszögtengelyes hajtóművel, joytech kerékagyakkal. Olajos féket már a legtöbbre azért rádobják, de abból is az alapot. Talán az őszi akciókon kifoghatsz valamit, de ez az árhatár még így is soványka. Ajánlottam volna a Rockrider 560-at 190-ért, ár/érték arányban nagyon jó, de ugye az lehet számodra nem "márkás"...
2018. aug. 29. 08:08
 2/6 anonim ***** válasza:
Ebben az árban én használtak közt nézelődnék, ha valóban hegyi bringázásra kell.
2018. aug. 29. 09:03
 3/6 szlory ***** válasza:

Ezzel a pénztárcával én is maradnék a rockriderek mellett, ahogy előttem szóló jelezte. Ha többre vágysz, akkor arra célozz szerintem, hogy minél jobb alapokkal rendelkező géped legyen, és fogadd el, hogy emiatt a felszereltségre nem sok fog jutni - ergo azokra majd később kell áldoznod legalább egy 100-ast.

Ha mindezt összevetjük, persze jobban jár az, aki egyből kifizet 300-at, mert a gyártó olcsóbban adja el neked az alkatrészeket, mint amennyiért majd te utólag szerzed újonnan. Vannak, ahol 0% THM-mel 10 hóra lehet venni cangát, ez is egy mód arra, hogy mégis 300-as bringát szerezz az 1. napon.

Speci túlárazott. Nem rossz, félre ne érts, de itt konkrétan megmutatható, hogy Sagan fizetésébe is be kell szállnod, amikor vásárolsz. :)

KTM nem rossz, de legalább annyira tucatgép, mint a RockRider, csak más közönség vette meg.

Trek esetében nagyra értékelem az élettartam garit (ami a Rockriderre is igaz) - bár nyilván vakítás/marketing, azaz nem fogod kihasználni (mert ha eltöröd, tuti te bénáztál, arra meg 1 nap gari sincs), de hasonló alternatíva lehet a Cube, akik szintén vérzésig tesztelik és törik a gépeiket és kiegészítőiket a német tesztlaborban - ésatöbbi. Viszont van az az ár és funkció, ahol pl. a Trek a jobb ár-értékben, van ahol a Cube.

Trekből én az X-Caliber 8-ra THM-eznék a helyedben. Nézd-e: [link]

Ennyi pénzért (220-230) már pedig kapható olyan gép, ami legalább ennyire megbízható (de még töréstesztelik is), felszereltségben jobb (nem Tektro fékekkel garasoskodnak), és mondjuk belefér az árba a belső kábelvezetés is, nem pedig kint lóg a tyúkbél a vázon. :D

2018. aug. 29. 10:33
 4/6 A kérdező kommentje:
Specialized Rockhopper Comp 29 nem lenne jó? Shimano fék van rajta, Acera váltó, a bowden a váz belsejében fut, elől 2 tányér van rajta, hátul 9.
2018. aug. 29. 15:35
 5/6 Bétó apó ***** válasza:
Szerintem túlárazott, de kirándulGATni azért jó lesz, úgy viszonylag sokáig el fog gurulGATni. Teló kicsi keményebb terepnél már nyekleni-nyaklani fog, különösen a 29-es kerékkel (ennyi pénzbe még xcr se fért bele...), és a hajtómű sem fogja szeretni a hosszabb és erősebb taposást. Ez még nem igazi monti, inkább kiránduló bicaj. Viszont később tudod fejlesztgetni...
2018. aug. 29. 16:53
 6/6 A kérdező kommentje:
Ha a hajtóművet cserélném valami 2x9-es integrált hajtóműre akkor jó lenne?
2018. aug. 29. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!