Kerékpározás közben mitől fáj a lapockám körül?
Kerékpározás közben elég rövid idő után elkezd fájni a hátam a lapocka felső tájékán, és folyamatosan rosszabbodik, de olyan szinten, hogy már meghalok, ha hátra kell fordulni, vagy csak szimplán leszállok és megmozdítom karomat. Lényegtelen, hogy van rajtam táska, vagy nincs, fáj-fáj és egyre jobban.
Próbáltam már azt is, hogy gyakrabban váltok testhelyzetet útközben, de nem segített.
Szerintetek ez mitől lehet? Velem van a baj, vagy a bicikli lehet rosszul beállítva?
(26/F)
Egészségügyi probléma lappanghat, nyilván, de amúgy rossz beállítás. Az, hogy mennyire vagy döntött testhelyzetben, fokozhatja-mérsékelheti. Az, hogy karjaidat hogy tartod - dettó.
MTB/országúti/városi-trekking? Nem mindegy, de amúgy a kormány-nyereg távolságon és egymáshoz mért szintkülönbségén kell játszani. Legjobban azzal járnál, ha kerékpárszervizest keresnél, aki ilyenekkel is foglalkozik (általában a tapasztaltabb építők). Vagy "bikefittert" ;)
Viszont ez az egyre jobban fáj dolog sajnos más is lehet. Keress fel legalább egy masszázsterapeutát / csontkovácsot. Valami nem kerek, hogy fokozódik és ennyire rossz.
Én nem szaladnék elsőre orvoshoz ilyesmivel, ez normál izomfájdalom, amin szakszerű masszázzsal lehet enyhíteni. Az okokat ott keresném, ahol a második írja, a kerékpár beállításainál. Kezdd el állítgatni a nyeregmagasságot, valószínűleg el fog múlni. De az is lehet, hogy az egész kerékpár nem a te méreted, és azon nem lehet a nyereg meg a kormány állításával javítani. Szaküzletben megmondják, hogy a vázad passzol-e a testmagasságodhoz.
Az se mindegy, hogy milyen kerékpár, mert az országúti könnyebben okoz ilyen problémákat, hiszen a fejedet felemelni, hogy előre lássál, mindenképpen abnormális testhelyzet. A monti, trekking ritkábban okoz ilyet, a klasszikus egyenesen ülős parasztbicikli a leghátbarátabb.
Üdv: egy gyógymasszőr
MTB bicikliről van szó, vagy legalábbis a sajátom az, és azon néha szokott fájni. Legutóbb, ahol voltam, béreltem, és azon is fájt.
Gondolkodtam az ülésmagasságon, hogy lehet az a rossz, de az olyan csotrogány volt, hogy nem mertem hozzányúlni :D
A sajátomat majd megnézegetem, köszönöm a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!